Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare din SUA identifică monedele stabile și criptomonedele drept amenințări la adresa sistemului financiar

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Într-un raport anual publicat vineri, Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare din Statele Unite, sau FSOC, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la adoptarea de monede stabile și alte active digitale .

În ceea ce privește monedele stabile, FSOC a spus că încrederea consumatorilor ar putea fi subminată de factori precum lipsa de lichiditate, lipsa garanțiilor adecvate, opacitatea în ceea ce privește drepturile de răscumpărare și atacurile cibernetice. „O rulare pe monede stabile în condiții de piață tensionate poate avea potențialul de a amplifica un șoc pentru economie și sistemul financiar”, se arată în raport, conform cointelegraph.com

Raportul a alertat și despre evoluțiile din finanțare descentralizată sau DeFi , în care utilizarea unui efect de levier ridicat ar putea declanșa o vânzare incendiară atunci când prețul activului suport scade. Acest lucru ar duce la un ciclu de apeluri în marjă și scăderi suplimentare ale prețurilor. În plus, raportul a subliniat că „utilizatorii acestor servicii se confruntă cu riscul de pierdere din cauza fluctuațiilor valorii de piață, a problemelor operaționale și a amenințărilor la adresa securității cibernetice, printre alte riscuri”. În recomandările raportului, FSOC solicită un efort unificat între autoritățile federale și de stat pentru a adopta legislația privind monedele stabile și monedele digitale.

În ciuda preocupărilor legate de natura mult nereglementată a industriei cripto, raportul a evidențiat potențialul lor inovator:

„Dezvoltarea activelor digitale și utilizarea tehnologiei asociate registrului distribuit poate prezenta oportunitatea de a promova inovarea și modernizarea în continuare a infrastructurii financiare. Atenția și coordonarea reglementărilor sunt de o importanță critică în lumina pieței care evoluează rapid pentru activele digitale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.