Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Economic și Social, critici pentru noua Lege a pensiilor: solitică discuții extinse în Parlament

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

Consiliul Economic și Social arată că în actuala formulă, Legea pensiilor necesită multe discuții și lansează un apel către Parlament să nu ia proiectul venit de la Guvern ca atare ci să țină cont de amenendamentele care vor fi depuse. În ciuda criticilor, CES a avizat favorabil cu observații proiectul Guvernului.

Citește și: Viorica Dăncilă, vești bune pentru crescătorii de porci: câți bani vor fi alocați pentru despăgubiri/VIDEO

”Consiliul Economic și Social din România (CES) susține nevoia unei noi viziuni asupra sistemului de pensii din România.

Astăzi, 10.10.2018, Consiliul Economic și Social a dezbătut proiectul de lege privind sistemul de pensii elaborat de Guvernul României.

În calitatea sa de organ consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, și din dorința de a realiza dialogul tripartit la nivel național, CES înțelege și susține nevoia de reformare a sistemului actual de pensii, astfel încât acesta să poată răspunde provocărilor economice și demografice pe care le aduce viitorul României.

Proiectul de lege propus de Guvern este departe de-a fi unul care să răspundă nevoii de a avea un sistem public de pensii echitabil, coerent și sustenabil. În ciuda punctelor sale slabe, care sperăm să fie dezbătute pe larg în comisiile specializate ale Parlamentului, CES consideră că proiectul propus de Guvern este un bun document de lucru de la care pot porni discuțiile în Parlament, principalul for de dezbatere.

Comisiile de specialitate ale CES și membrii Plenului atrag atenția asupra nevoii de a estima corect și realist impactul bugetar pe care prevederile acestei legi îl presupun, oferind analize serioase asupra surselor care vor fi folosite pentru a acoperi necesarul financiar, de a adapta măsurile propuse realității socio-economice și demografice a României viitorilor ani și de a lucra transparent și în baza unui parteneriat real cu toate organizațiile actorilor sociali interesați, astfel încât forma finală a legii să asigure pacea și justiția socială atât de necesare în România.

În urma analizei Comisiilor de specialitate și a dezbaterii din ședința Plenului, CES a avizat favorabil cu observații proiectul de lege privind sistemul de pensii elaborat de Guvernul României. Avizul, însoțit de observațiile efectuate, va fi pus la dispoziția Guvernului și Parlamentului.

Din dorința de a-și îndeplini mandatul conferit de lege și a se asigura că observațiile membrilor CES vor fi supuse atenției membrilor Comisiilor de specialitate ale Parlamentului, CES își anunță intenția să sprijine procesul de îmbunătățire a actualului proiect, inclusiv prin participarea directă a unei delegații de experți la lucrările Comisiilor de specialitate ale Legiuitorului.”, arată Consiliul Economic și Social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.