Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul European recunoaște că Brexitul e iminent

brexit-3

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat joi că ''este greu să fii optimist'' înainte de referendumul din 23 iunie privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, estimând că ieşirea britanicilor din UE ''nu va avea nici un sens'' pentru Regatul Unit, relatează AFP.

''Este foarte greu pentru noi astăzi să fim optimişti. Cunoaştem ultimele sondaje'', a declarat Tusk, într-o conferinţă de presă comună la Helsinki cu premierul finlandez Juha Sipila, adăugând că taberele pro şi contra ieşirii regatului din UE sunt la egalitate. ''Totul rămâne posibil'', a afirmat Tusk.

Cu o săptămână înainte de scrutin, ipoteza unui Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE) este acum luată foarte în serios la Bruxelles.

Citește și: Fratele lui Traian Basescu, 4 inchisoare cu executare !

Regatul Unit este ''un stat cheie al UE'' şi ''a ieşi acum din (Uniune) n-are nici un sens'', nici pentru Londra, nici pentru partenerii săi europeni, a avertizat Tusk, alarmându-se ''în legătură cu consecinţele politice şi geopolitice imprevizibile'' ale unui astfel de scenariu.

Două noi sondaje publicate joi îi dau învingători pe partizanii Brexit-ului. Un sondaj Ipsos-Mori indică pentru prima dată tabăra Brexitului învingătoare cu 53 % , comparativ cu 47 % pentru cei care vor să rămână în blocul comunitar. Cel de-al doilea sondaj arată un raport de 52 % pentru ieşirea din UE şi 48 % pentru rămânerea în UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acestea sunt noile nume ale românilor care au jucat cu Elveția: O să te ții de burtă de la atâta râs / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.