Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul General al Capitalei: Un spaţiu public din Sectorul 1 va purta numele actorului Şerban Ionescu

ziarulmetropolis.ro
Şerban ionescu

Denumirea de Piaţa Şerban Ionescu va fi atribuită spaţiului public situat la intersecţia Bulevardului Mircea Veroiu cu Drumul Nisipoasa (Sector 1), conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Potrivit raportului de specialitate, solicitarea a venit din partea actriţei Magda Catone şi a Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, potrivit Agerpres.ro.

Şerban lonescu (n. 23 septembrie 1950, Corabia, Olt - d. 21 noiembrie 2012, Bucureşti) a jucat teatru la Târgu Jiu, apoi în Bucureşti, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Odeon şi la Teatrul Naţional. El a jucat în 40 de piese de teatru şi a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc".

A obţinut în anul 2002 premiul de excelenţă UCIN şi premiul în cadrul festivalului de film Costineşti. În anul 2003, Centrul Naţional al Cinematografiei i-a acordat premiul pentru cel mai bun actor pentru filmul "Maria" în regia lui Călin Peter Netzer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.