Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Județean Cluj vrea să înlocuiască Ministerul Sănătății în construcția Spitalului Regional

alin tise tribuna parlamentului

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj cer celorlalte consilii județene din Regiunea Nord-Vest să sprijine construirea spitalului regional de urgență de la Cluj în condițiile în care CE oferă județului o soluție de rezolvare în locul Ministerului Sănătății, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aveți mai multe modalități de plată a amenzilor rutiere

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj transmis, marți, proiectul construirii spitalului regional de urgență de la Cluj nu va fi abandonat indiferent de greutățile politice întâmpinate în relația cu Guvernul României.

”CE oferă județului Cluj o soluție pentru a merge mai departe în realizarea spitalului regional de urgență, proiect pe care nu îl vom abandona indiferent de greutățile politice pe care le întâmpinăm în relația cu Guvernul României. În răspunsul primit recent de la comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, se admite faptul că Programul Operațional Regional poate fi modificat în cursul perioadei de programare, la cererea autorităților naționale. Altfel spus, Consiliul Județean Cluj poate solicita Guvernului României să declare instituția ca fiind eligibilă în depunerea proiectului pentru construirea spitalului regional de urgență, adică beneficiar în locul Ministerului Sănătății. Ținând cont de importanța proiectului, voi solicita și consiliilor județene din Regiunea de Nord-Vest să sprijine demersul nostru”, se arată în documentul citat.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a subliniat în comunicat că în următoare ședință a deliberativulului județean va cere consilierilor să își însușească solicitarea de modificare a Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-a decis amplasarea spitalelor regionale.

”Demersul nostru să fie unul unitar, considerând, astfel, că sănătatea nu are culoare politică. (...) Fiind al doilea centru universitar al țării în care funcționează 5 spitale județene, cu o structură de 45 de clădiri separate care îndeplinesc împreună funcțiile unui spital regional unic cu 3.100 de paturi, județul Cluj rămâne zona eligibilă pentru realizarea acestei investiții majore”, a mai arătat Alin Tișe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.