Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Argeş, campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane

CJ Argeș

Datele statistice din 2020, publicate de Guvernul României, sunt îngrijorătoare şi arată o creştere a numărului de copii traficaţi pentru exploatare sexuală, precum şi reducerea vârstei medii a acestora (14 ani). Tot mai mulţi copii sunt recrutaţi în mediul online, unii sunt răpiţi, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

În acest context, ECLER împreună cu membri ai reţelei de ONG-uri RoTIP, lansează în România o campanie de conştientizare a riscurilor traficului de persoane.

Primul eveniment pilot a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi al Universităţii Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. La eveniment a fost prezent şi Adrian Dumitru BUGHIU, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

"Transmit salutul călduros al conducerii Consiliului Judeţean Argeş şi felicit iniţiativa de a organiza acest eveniment. De peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane.

Îngrijorător este faptul că mare parte dintre persoanele traficate sunt copii. De aceea, acest proiect care iată, a debutat astăzi, de Ziua Libertăţii - promovată global de CNN Internaţional pentru a atrage atenţia asupra traficului de persoane - trebuie să continue, pentru că eu cred în proiectele serioase, pe termen lung şi cu impact în societate.

Acest subiect, indiferent că ne place sau nu, este unul valabil şi vă mai dura o perioadă până când acest fenomen va fi controlat până la un nivel care să nu pună probleme.

CJ Argeş a participat fie direct, fie indirect, prin instituţiile subordonate, în mai multe acţiuni care au vizat acest flagel al traficului de persoane. Încercăm şi noi, la nivelul nostru de competenţă şi la nivelul posibilităţilor noastre, să contribuim astfel încât societatea noastră să fie una mai curată, mai sănătoasă şi la trup şi la minte, mai decentă şi, de ce nu, mai educată.

Vreau să vă asigur că suntem mereu mânaţi de cele mai bune intenţii, motiv pentru care suportăm şi criticile. Suntem mereu deschişi la parteneriate. Şi, pentru că lucrurile bune nu se pot face decât în echipă, sunt convins că împreună putem face o lume mai bună" - Adrian Dumitru BUGHIU, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.