Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Județean Bihor va accesa fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor județene din zona metropolitană Oradea

drum

Consiliul Județean Bihor va accesa fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor județene din zona metropolitană Oradea. Documentația tehnică pentru proiect urmează să fie terminată într-o lună, pentru ca cererea de finanțare să fie trimisă anul acesta, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Bihor, documentația tehnică va fi pregătită în parteneriat cu Zona Metropolitană Oradea, care anul trecut a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare, și alături de primăriile din zona limitrofă a Oradiei: Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Documentația tehnică ar urma să fie gata într-o lună, pentru ca cererea de finanțare să fie trimisă anul acesta, iar anul viitor să poată fi demarate licitațiile.

Citește și: Caz incredibil! O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de persoane confirmate cu Covid .

Astfel, Consiliul Județean Bihor și primăriile din Oșorhei, Nojorid și Sântandrei vor adopta hotărârile necesare, în următoarele două săptămâni, pentru ca drumurile să poată fi preluate de Consiliul Județean și clasificate ca drumuri județene, iar ulterior să se poate întocmi studiile și să se dispună un parteneriat cu ADR N-V pentru depunerea cererilor de finanțare până la finalul acestei luni, a anunțat CJ Bihor.

„Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcția unui perimetru extern de 20-30 km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 Euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din județul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în așa fel încât să se dezvolte județul și, de asemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiții care vor fi realizate. Banii europeni care sunt pregătiți trebuie să fie investiți acolo unde într-adevăr folosirea lor este la îndemâna mult mai multor oameni, pentru că acolo este și dezvoltarea economică”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Conform CJ Bihor, vechea conducere a instituției a propus refacerea drumurilor județene DJ 709A (Belfir – Șoimi – Pocola) și DJ 767A (Săcuieni – Sâniob), dar, în urma unei analize a circulației, dispuse recent pentru toate drumurile din județul Bihor, s-a ajuns la concluzia că cele două proiecte nu aveau un impact economic pentru dezvoltarea județului.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

„În urma analizei efectuate a rezultat că cea mai mare încărcare o au drumurile: DN1 în direcția Cluj-Napoca (cu un trafic de peste 20.000 de mașini/24h la ieșire din Oradea către Oșorhei, până spre Tileagd, cu o scădere a numărului de mașini spre direcția Aleșd, respectiv ieșirea din județ), centura Oradiei (cu peste 20.000 mașini, în aria situată între zona Nufărul înspre Sânmartin-Deva și zona spre Arad). De asemenea toate ieșirile din municipiul Oradea au un grad de încărcare cu peste 10.000 de mașini/24h. Un trafic încărcat este spre Sânmartin (cu 18.000 de mașini/24h, trafic ce începe să scadă în zona Hidișel, respectiv Beiuș). O altă zonă aglomerată este cea din Nordul județului, în zona Biharia, unde există încărcare de 11.000 de mașini/24h”, au precizat reprezentanții CJ Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.