Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Harghita a alocat fonduri localităţilor din judeţ şi ISU, în contextul pandemiei de coronavirus

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a alocat, joi, localităţilor din judeţ aproape 2 milioane de lei, pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus, fonduri suplimentare fiind alocate în acest sens şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Am alocat pentru fiecare municipiu câte 100.000 lei, pentru oraşe 50.000 lei şi pentru comune câte 20.000 lei, aproape 2 milioane de lei pentru pregătirea localităţilor, pentru prevenire, pentru echipament de protecţie, stocuri de dezinfectant. S-a văzut că cei care au aprobat bugetul, la începutul anului, în februarie, nu au prevăzut sume şi acum sunt în dificultate de a modifica în prima parte a anului bugetul localităţii", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, după şedinţa extraordinară de joi a CJ, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

În cadrul şedinţei s-au mai alocat aproximativ 200.000 lei şi pentru realizarea unui centru unic de comandă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, dar şi pentru achiziţionarea de către această instituţie a unor echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

"A doua măsură luată este realizarea unui centru unic de comandă la ISU, unde să fie cooptate şi organismele care până acum nu au participat la preluarea apelurilor la 112, de exemplu salvamontiştii, pompierii voluntari şi alte structuri care, acum, în judeţul Harghita contribuie, în caz de nevoie, la rezolvarea situaţiei de criză", a mai spus Borboly.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

Acesta a punctat faptul că direcţiile de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean se vor "redefini", urmând să fie constituite echipe care vor lucra autonom pentru rezolvarea punctuală a situaţiilor generate de pandemia de coronavirus şi pentru diminuarea posibilelor consecinţe negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.