Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Județean Maramureș a angajat un credit de 60 milioane lei pentru realizarea unor proiecte de infrastructură

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va accesa un credit în valoare de 60 de milioane lei necesar cofinanţării unor proiecte de infrastructură rutieră şi deschiderii primului centru de terapii alternative, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan, arată Agerpres.

"Singura variantă pentru a realiza o serie de investiţii legate de infrastructura rutieră şi construcţia primului centru de terapii alternative a stat în accesarea unui credit în sumă totală de 60 milioane lei. Efectuarea creditului a fost avizată în şedinţa Consiliului Judeţean, iar startul acestor investiţii ar putea sa fie toamna acestui an. Suntem optimişti şi credem că toate proiectele noastre sunt pentru comunitate, dar şi cu un efect pozitiv în dezvoltarea economiei locale", a spus Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, suma de 25,9 milioane de lei va fi alocată pentru TVA-ul aferent construirii depozitului ecologic din comuna Sârbi, 9 milioane de lei pentru proiectul de reabilitare a Drumului Nordului, lotul I şi II, 5 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 109F, 100.000 lei pentru reabilitarea DJ 182B, 8,7 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 186, 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 187 şi 5 milioane de lei pentru achiziţia de proiectare şi execuţie Centru de Terapii Alternative în Maramureş, parte a proiectului Althera.

Preşedintele CJ Maramureş a mai subliniat că, în paralel cu investiţiile care beneficiază de susţinerea creditului angajat, instituţia derulează investiţii de reabilitare şi modernizare a 12 tronsoane de drumuri judeţene, noi dotări pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare şi Policlinica nr. 2 din municipiul Baia Mare, unitate medicală subordonată SJU.

"Suntem perfect conştienţi că o structură rutieră corespunzătoare înseamnă transporturi rutiere eficiente, o creştere a numărului de turişti, dezvoltarea unor afaceri locale, dar şi o agricultură cu rezultate bune pentru toate categoriile de fermieri. (...) De asemenea, suntem permanent preocupaţi să avem servicii medicale publice cât mai bune pentru toate categoriile de cetăţeni şi nu doar în municipii, ci şi în micile oraşe sau comune", a mai spus Ionel Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.