Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Sibiu pune la dispoziție 762 de locuri de carantină, în nouă centre

Emergency Public Health
carantina

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu asigură 762 de locuri de carantină în nouă centre, în prezent fiind găzduite 353 persoane, potrivit datelor furnizate joi de către Instituţia Prefectului.

"În momentul de faţă, am identificat nouă centre de carantină care îndeplinesc toate normele, acestea dispunând de un număr de 762 de locuri, 524 fiind deja ocupate până la această dată. Precizăm că toate centrele de carantină identificate îndeplinesc normele legate de siguranţa persoanelor aflate în carantină, dar şi a celorlalţi cetăţeni. Acestea, beneficiază de paza asigurată de instituţiile abilitate, preluarea deşeurilor se face doar de firme autorizate, iar persoanele aflate în carantină sunt evaluate periodic de personalul medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu", se arată într-un comunicat de presă al CJ Sibiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

Potrivit sursei citate, costurile cu privire la cazarea şi masa persoanelor aflate în carantina sunt plătite de Consiliul Judeţean Sibiu din fonduri guvernamentale alocate prin Direcţia de Sănătate Publică. Astfel, cazarea costă 230 lei/zi, la care se adaugă 70 lei/zi, cheltuieli cu hrana, îmbrăcămintea şi încălţămintea de unică folosinţă pentru cei din carantină.

În judeţul Sibiu, în urma testării COVID-19, au fost confirmate pozitiv 120 de persoane, precizează informarea transmisă de către Prefectură.

Citește și: Liderul deputaților PNL, după votul din Parlament: ‘PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare’

"Astăzi, 15.04.2020 în judeţul Sibiu, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei monitorizează un număr de 513 persoane izolate şi un număr de 353 persoane aflate în carantină. La nivelul judeţului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 120 de persoane şi 534 de rezultate au fost negative. Până în acest moment în judeţul Sibiu au fost înregistrate 11 decese şi 25 persoane au fost declarate vindecate şi externate din rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19", se mai arată în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.