Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Timiş a decis să dea 100.000 lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

catedrala mantuirii neamului

Consilierii judeţeni din Timiş au aprobat, luni, suma de 100.000 de lei, din bugetul judeţului, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin, fost primar, care a mai alocat bani pentru lăcaşul de cult.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD) a declarat, la finalul şedinţei de plen de luni, de la CJ Timiş, că suma de 100.000 de lei a fost alocată cultului ortodox, pentru Catedrala Mântuirii Neamului care se construieşte la Bucureşti. „Am suplimentat suma alocată cultelor, de la două milioane de lei, la 2.100.000 lei. Dar conform regulamentului CJT privind acordarea sumelor pentru culte şi conform legii, vom acorda sumele cultelor, iar cultele vor decide direcţionarea sumelor mai departe. Suma de 100.000 de lei merge la cult, care mai departe hotărăşte şi va veni cu un dosar de decont conform legii”, a declarat Călin Dobra.

Propunerea ca această sumă să ajungă la Catedrala Mantuirii Neamului a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin. Bojin, în mandatul trecut, când ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a alocat şi el, în anul 2014, suma de 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Bojin spunea atunci că nu a putut aloca suma solicitată de Patriarhie, de 300.000 de lei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.