Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat 250.000 de lei din bugetul judeţului pentru realizarea unui parc de aventuri la Vaideeni

arsenalpark.ro
parc de aventuri tiroliene

Consiliul Judeţean Vâlcea s-a asociat cu Primăria Vaideeni pentru realizarea unui parc de aventuri în comuna situată în zona cunoscută ca Oltenia de sub munte, consilierii votând şi alocarea din bugetul judeţului a banilor necesari pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice în vederea obţinerii de fonduri pentru această investiţie, a informat, miercuri, preşedintele forului judeţean, Constantin Rădulescu.

"În şedinţa ordinară a CJ Vâlcea, care s-a desfăşurat marţi, 31 mai 2022, în municipiul Drăgăşani, a fost aprobat un acord de parteneriat cu Primăria Vaideeni, în scopul întocmirii documentaţiei necesare depunerii spre finanţare a unui proiect pentru realizarea Centrului de agrement "Adventure Parc". În baza acestui parteneriat, CJ Vâlcea a alocat şi suma de 250.000 lei, bani ce se vor folosi pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice", a spus preşedintele CJ Vâlcea.

Rădulescu a precizat că proiectul acestui parc este unul mai vechi, dar care a fost sistat mai mulţi ani din cauza unui litigiu cu privire la amplasament, prin reluarea şi ducerea lui la bun sfârşit urmărindu-se ca la Vaideeni să fie realizată o nouă zonă de interes pentru turiştii cărora le place muntele, potrivit Agerpres.ro.

"Am încheiat un nou acord de parteneriat, de această dată doar cu localitatea Vaideeni, care a obţinut în instanţă dreptul de proprietate asupra amplasamentului şi mergem înainte cu acest proiect, care vine să ofere o alternativă la turismul sezonier de iarnă. Proiectul are ca scop realizarea unui centru de agrement - parc de aventuri (Adventure Park) cu: Alpine Coster, piste pentru kart-uri şi trotinete, tiroliene, covoare rulante cu sistem de turbing şi pârtie de schi, precum şi infrastructura necesară desfăşurării unor astfel de activităţi", a mai adăugat preşedintele forului judeţean.

Autorităţile din comuna Vaideeni, unde este şi cea mai cunoscută comunitate de oieri din judeţul Vâlcea, au depus la sfârşitul anului trecut documentaţia pentru a deveni staţiune turistică de interes local. Dacă va fi autorizată, localitatea vâlceană, înfiinţată în urmă cu trei secole la graniţa cu judeţul Gorj de ciobanii ardeleni care au migrat din Transilvania, va deveni cea de-a opta staţiune turistică din judeţ, după Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Horezu şi Voineasa, care sunt staţiuni de interes naţional, şi Brezoi şi Ocnele Mari, care sunt staţiuni de interes local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.