DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Local Sector 5 a adoptat un regulament privind amplasarea reclamelor

Consiliul Local al Sectorului 5
Piedone consiliu local sector 5

Consiliul Local Sector 5 a adoptat, în şedinţa de joi, cu 25 de voturi pentru şi două abţineri, un regulament privind amplasarea reclamelor în această zonă administrativă a Bucureştiului.

Sectorul 5 nu avea un regulament local pentru amplasarea mijloacelor de publicitate pe teritoriul său conform Legii 185/2013 cu modificările ulterioare, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Legii 154 din 29 iunie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii 185/2013, autorităţile administraţiei publice locale trebuie să asigure elaborarea/ actualizarea regulamentelor locale privind amplasarea mijloacelor de publicitate.

Regulamentul adoptat stabileşte că din aria de publicitate restrânsă, unde se instituie anumite condiţii restrictive în acest domeniu, fac parte următoarele zone: Grădina Botanică (perimetrul incintei grădinii până la limita gardului de împrejmuire şi trotuarul perimetral); Palatul Cotroceni (incinta zonei cuprinsă între limitele gardului perimetral inclusiv şi trotuarul perimetral gardului palatului); Hotel Marriott, Catedrala Mântuirii Neamului, Calea 13 Septembrie, Piaţa Arsenalului.

În aceste zone de publicitate restrânsă sunt permise, cu respectarea legislaţiei: afişe, firme şi copertine inscripţionate, firme inscripţionate pe vitrinele/ uşile de acces, panouri publicitare de mici dimensiuni cu suprafaţa maximă de 2,20 mp, amplasate la sol fără picior înalt, panouri publicitare cu suprafaţa maximă de 4 mp, amplasate la sol, indicatoare direcţionale, steaguri publicitare amplasate pe stâlpi, coloane port afiş, indicatoare de orientare turistică.

Adăposturile destinate publicului şi staţiile de autobuz pot fi utilizate ca suport de publicitate pentru panourile care fac parte din componenţa acestora.

Chioşcurile de ziare şi altele cu activităţi comerciale pot fi folosite ca suport de publicitate, dacă sistemul constructiv al acestora permite. Dacă publicitatea se face prin colantare, suprafaţa sa poate fi egală cu cea a chioşcului.

Zona de publicitate lărgită este reprezentată de tot teritoriul Sectorului 5, exceptând ariile de publicitate restrânsă. În zona de publicitate lărgită pot fi amplasate toate categoriile de mijloace de publicitate, în condiţiile legislaţiei.

Autoritatea locală va organiza procedura privind atribuirea prin concesionare, închiriere sau asociere în participaţiune a amplasamentelor sau a serviciului de publicitate de pe domeniul public şi privat al Sectorului 5 sau a mijloacelor de publicitate stabilite prin regulamentele locale.

Aprobarea amplasării, executării lucrărilor, menţinerii mijloacelor de publicitate, respectiv desfiinţării acestora pe faţadele clădirilor sau al celor care au un sistem propriu de susţinere în raport cu pământul se poate realiza numai în condiţiile emiterii autorizaţiei de construire, respectiv de desfiinţare.

Autoritatea locală poate aproba, la cererea solicitanţilor, amplasarea mijloacelor de publicitate temporare pe pământ, care nu necesită fundaţii, în cadrul unor campanii publicitare şi/ sau activităţi de promovare ce nu depăşesc 30 de zile şi care se desfăşoară pe domeniul public sau privat al statului şi/ sau al UAT Sector 5 ori pe proprietatea privată a persoanelor fizice şi/ sau juridice. Aprobarea poate fi prelungită, la cererea solicitanţilor, pentru o perioadă cel mult egală cu cea pentru care s-a dat acordul iniţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.