Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va avea o dezbatere de urgenţă cu privire la rasism şi violenţele forţelor de poliţie

ONU

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a acceptat luni propunerea grupului de state africane de organizare a unei dezbateri de urgenţă, miercuri, cu privire la rasism şi violenţele forţelor de poliţie, într-un context de mobilizare mondială după moartea lui George Floyd în SUA, transmite AFP.

Decizia a fost adoptată în unanimitate de cele 47 de state membre, cu ocazia reluării la Geneva a celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului, întreruptă la mijlocul lui martie de pandemia de COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Citește și: FABULOS După ce ZECI de mascați din CINCI județe au descins la Murgeni, romii au decis să se impace la stabor

Statele Unite nu sunt membre ale acestui for.

Preşedinta Consiliului, austriaca Elisabeth Tichy-Fisslberger, a anunţat că reuniunea va avea loc miercuri, de la ora locală 15:00 (13:00 GMT).

Într-o scrisoare adresată în numele Grupului statelor africane, ambasadorul din Burkina Faso, Dieudonné Désiré Sougouri, solicitase vineri organizarea unei dezbateri cu privire la 'încălcările actuale de inspiraţie rasială ale drepturilor omului, la rasismul sistematic, brutalitatea poliţiei şi violenţa împotriva manifestaţiilor paşnice'.

Apelul a intervenit după ce familia lui George Floyd, familiile altor victime ale violenţelor de poliţie şi peste 600 de ONG-uri au chemat Consiliul pentru Drepturile Omului să se sesizeze de urgenţă în problema rasismului şi a impunităţii de care beneficiază, în opinia lor, poliţia în SUA.

Citește și: NEBUNIE în Vama Nădlac - Cozi KILOMETRICE, oamenii așteaptă cu ORELE să intre în țară

Luni, ambasadorul din Burkina Faso a amintit că 'evenimentele tragice de la 25 mai 2020, din Minneapolis, SUA, care au dus la moartea lui George Floyd, au declanşat proteste în întreaga lume contra injustiţiei şi a brutalităţii cu care persoanele de ascendenţă africană se confruntă zilnic în numeroase regiuni din lume'.

'Moartea lui George Floyd nu este, din nefericire, un incident izolat', a adăugat el.

Această dezbatere de urgenţă va fi doar a cincea de la crearea Consiliului în 2006. Precedentele dezbateri de urgenţă s-au referit la intervenţia israeliană împotriva unei flotile de ajutor pentru Gaza (iunie 2010), situaţia drepturilor omului în Siria (martie 2012), evaluarea drepturilor omului în Siria (mai 2013) şi situaţia în regiunea siriană Ghouta de Est (martie 2018).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.