Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Românilor de Pretutindeni a primit avizul favorabil al Parlamentului României

gandul.info
vot parlament

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților si Senatului României au aprobat, în data de 14 noiembrie 2016, Regulamentul de funcționare al Congresului Românilor de Pretutindeni, Regulamentul de funcționare al Consiliului Românilor de Pretutindeni și Statutul acestuia.

Prima ediție a Congresului Românilor de Pretutindeni s-a desfășurat în perioada 24-25 iunie a.c. la București, în cadrul acestuia fiind ales Consiliul Românilor de Pretutindeni (CRP), format din 35 de membrii.

Citește și: Traian Băsescu s-a SUCIT: Ce vrea să facă fostul președinte

Conform articolului 9 din Legea 299/2007 și documentelor mai sus menționate, Consiliul Românilor de Pretutindeni este organul executiv al Congresului Românilor de Pretutindeni și are următoarele obiective: furnizarea de informații, analize și propuneri Parlamentului României, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (D.R.R:P.) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum și celorlalte instituții guvernamentale competente cu care colaborează pentru promovarea de initiațive legislative referitoare la românii de pretutindeni, respectiv la realizarea și aplicarea programelor destinate comunităților românești.

Cele trei documente (Regulamentul de funcționare al Congresului Românilor de Pretutindeni, Regulamentul de funcționare al Consiliului Românilor de Pretutindeni și Statutul acestuia), conform legii 299/2007 intră în vigoare astăzi, 14.11.2016, data validării lor.

În perioada imediat următoare va avea loc, la București, prima întâlnire de lucru a Consiliului Românilor de Pretutindeni în cadrul căreia se va stabili metodologia organizării următorului Congres al Românilor de Pretutindeni și comisiile de lucru din cadrul Consiliului Românilor de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.