Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul UE va discuta despre șefia Parchetului European la care candidează și Kovesi

European Parliament
kovesi audieri

Consiliul Uniunii Europene are joi o întrunire, pentru o discuție pe tema desemnării procurorului-șef european, a anunțat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, care a precizat că este posibil să fie luată și o decizie legată de șefia Parchetului UE.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a anunțat, pe Facebook, că marți a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european.

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

Din echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziția de procuror-șef european fac parte Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania și Maite Pagazaurtundua, vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

Întrebată cum va vota joi Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, Viorica Dăncilă a subliniat că împotrivă.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Pe 26 iulie, Jean-Francois Bohnert a anunţat că rămâne candidat pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene, iar Franţa nu a transmis Consiliului UE schimbarea poziţiei, potrivit site-ului Politico.eu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.