Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constanța - Administrația Chițac depune primul proiect pe fonduri europene

Antena 3
Vergil Chitac

Consiliul Local Constanța a fost convocat luni, 16.11.2020, într-o nouă ședință extraordinară, la care au fost prezenți toți aleșii locali, fizic sau on-line. Ordinea de zi a inclus un singur proiect de hotărâre: Aprobarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19“ și a cheltuielilor aferente.

Luni, 16.11.2020, ora 13.00, Consiliul Local Constanța s-a întâlnit într-o nouă ședință extraordinară, la solicitarea primarului Vergil Chițac. Patru aleși locali au participat on-line, iar restul de 23 au fost prezenți în Sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ.

Cu această ocazie, a fost votat proiectul de hotărâre Aprobarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19“ și a cheltuielilor aferente.

„În cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acţiunea 2.3.3 Îmbunătăţirea conţinutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, sunt disponibile fonduri de 100 de milioane de euro, ce pot fi accesate și obținut pe principiul primul venit, primul servit. De aceea am convocat o altă ședință extraordinară, ca să putem depune acest proiect, pentru dotarea unităților de învățământ din municipiu.

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu toți directorii de școli și am solicitat să ne transmită ce dispozitive electronice mai au nevoie pentru învățământul on-line. L-am dat o listă cu ce materiale putem achiziționa prin acest proiect, pentru a fi eligibile (laptopuri, tablete, routere, videoproiectoare, table inteligente etc.), iar ei ne-au trimis necesarul“, a explicat primarul Vergil Chițac cu privire la acest proiect cu fonduri nerambursabile.

Valoarea proiectului va fi de 50.255.311 lei, iar co-finanțarea asigurată de Primăria Constanța, de 1.004.439 lei.

Singurul care a avut o intervenție înainte de vot a fost consilierul P.S.D. Costin Răsăuțeanu, care a solicitat ca administrația locală să ofere dispozitive electronice tuturor elevilor din municipiul Constanța, fără discriminare. Președintele de ședință Stere Hira i-a explicat că proiectul și bugetul său au fost realizate pe baza solicitărilor directorilor unităților de învățământ din oraș.

Proiectul de hotărâre inițiat de Vergil Chițac, privind Aprobarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19“ și a cheltuielilor aferente, a fost votat în unanimitate de către consilierii locali: 27 de voturi pentru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.