Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constantin Din - Am depus documentele necesare la ANS pentru a debloca situaţia finanţării federaţiei

prosport.ro
handbal

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că documentele necesare pentru ca FRH să primească finanţare în 2024 au fost depuse la Agenţia Naţională pentru Sport, el fiind convins că situaţia se va debloca, potrivit Agerpres.

"Ieri am avut o discuţie cu doamna Lipă, iar dânsa vrea să facă lucrurile cât mai bine. Într-adevăr, din dosarul nostru de finanţare lipseau câteva documente. Însă azi dimineaţă au fost depuse aceste documente necesare pentru a debloca această situaţie. A fost o mică neînţelegere, lucrurile s-au lămurit, iar acum aşteptăm zilele următoare întrunirea comisiei din cadrul ANS pentru a debloca situaţia. Noi sperăm că vom avea finanţare. Nu putem să spunem noi ce va decide comisia ANS, însă, în urma discuţiilor şi documentelor pe care le-am prezentat, credem că lucrurile sunt rezolvabile şi vom avea finanţare. Nu am o relaţie tensionată cu doamna Lipă, ci o relaţie de colaborare. Dânsa iubeşte sportul şi vrea să facă totul cât mai bine pentru toate ramurile sportive", a spus Din.

Preşedintele a subliniat importanţa finanţării de la ANS, chiar dacă banii vor ajunge doar pentru a organizarea a opt competiţii Trofeul Carpaţi şi participarea la turneele finale cu loturile naţionale.

"Dacă nu vom reuşi să obţinem finanţarea, am bate pasul pe loc. Am pierde timp din această reconstrucţie. Pentru că noi organizăm opt turnee Trofeul Carpaţi la toate categoriile de vârstă. Organizarea fiecărei competiţii costă minimum 50.000 de euro. Deci în total 400.000 de euro. Iar bugetul oferit anul trecut de minister a fost de un milion de euro. Deci, iată, cum jumătate din finanţare se consumă doar cu câte o acţiune pentru fiecare lot naţional. Apoi, suntem printre puţinele ţări care au reuşit să califice toate echipele naţionale, la toate categoriile de vârstă, la turnee finale ale Campionatelor Europene sau Mondiale. Şi orice participare la un asemenea nivel înseamnă un minimum de 50.000 de euro. Deci încă 400.000 de euro şi iată cum s-a terminat bugetul de la ANS. Doar şase ţări au mai reuşit să ducă toate echipele la turneele finale, iar pentru România este pentru prima oară în istoria handbalului când se întâmplă asta. Aşa că noi aşteptăm ca finanţarea să se rezolve", a explicat Constantin Din.

Federaţia Română de Handbal şi federaţiile de tenis şi hochei pe gheaţă au suspendate finanţările de la bugetul de stat pe anul 2024, cele trei organizaţii fiind declarate neeligibile de Agenţia Naţională pentru Sport pentru nerespectarea condiţiilor.

Agenţia Naţională pentru Sport a anunţat într-un raport publicat pe site-ul oficial, ca 66 federaţii sportive naţionale care au depus cereri sunt eligibile pentru a primi finanţare de la bugetul de stat în anul 2024.

Asociaţiile naţionale care vor primi fonduri de la bugetul de stat în acest an sunt: Bob şi sanie, Box, Canotaj, Haltere, Judo, Lupte, Schi Biatlon, Scrimă, Tenis de Masă, Tir Sportiv, Yachting, Comitetul Naţional Paralimpic, Kempo, Karting, Triatlon, Gimnastică, Karate Tradiţional, Gimnastică Ritmică, Culturism şi Fitness, Wushu Kungfu, Atletism, Rugby, Ciclism, Volei, Polo (pe apă), Chanbara, Karate, Powerlifting, Cricket, Scrabble, Fotbal-Tenis, Tir cu Arcul, Sambo, Dans Sportiv, Kaiac-Canoe, Taekwondo ITF, Modelism, Airsoft, Oină, Aeronautică, Bowling, Nataţie şi Pentatlon Modern, Bridge, Taekwondo WT, Orientare, Karate WUKF, Squash, Karate Kyokushin IKO 2, Darts, Arte Marţiale, Radioamatorism, Şah, Baschet, Alpinism şi Escaladă, Ecvestră, Minifotbal, Automobilism Sportiv, Motociclism, Padbol, Skandenberg-Armwrestling, Badminton, Go, Baseball şi Softball, Pangration Athlima, Popice şi Sportul pentru Toţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.