Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constructorul german de automobile premium Audi a preluat o participaţie minoritară la echipa de Formula 1 Sauber

Pixabay
audi sigla

Constructorul german de automobile premium Audi a devenit acţionar minoritar la firma elveţiană Sauber Group, a cărei echipă va deveni poarta de intrare a constructorului german în cursele de Formula 1, începând din 2026, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă difuzat luni, Sauber a precizat că, în conformitate cu un plan convenit anterior, Audi a preluat un pachet minoritar de acţiuni în cursul acestei luni, dar nu a dezvăluit termenii financiari ai tranzacţiei.

"Acesta este un punct important de cotitură pentru intrarea Audi în Formula 1", se precizează în comunicat.

Audi, o marcă din portofoliul Volkswagen, a anunţat încă din luna octombrie că a convenit preluarea unei participaţii la Sauber, care participă la cursele de Formula 1 începând din 1993 şi în sezonul actual concurează sub numele Alfa Romeo şi foloseşte motoarele furnizate de Ferrari, potrivit Agerpres.

Începând din 2026, Audi îşi va folosi propriul său centru tehnic de la Neuburg, Bavaria, pentru a fabrica motorul hibrid destinat viitoarelor monoposturi, în timp ce Sauber va fi responsabil de dezvoltarea şi asamblarea şasiurilor, la fabrica sa de la Hinwil, Elveţia.

Până acum, Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, nu a fost implicat în Formula 1 dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.