Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează situația creată de accidentul feroviar

MAE

Ministerul Afacerilor Externe transmite că monitorizează situația creată de accidentul feroviar produs în Turcia, iar până la această oră nu au fost recepționate solicitări de asistență ale românilor în legătură cu acest eveniment.

"Consulatul General al României la Istanbul are în atenție accidentul feroviar produs la data de 8 iulie 2018, în care a fost implicat un tren care se deplasa pe ruta Edirne-Istanbul. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. La nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Istanbul continuă monitorizarea cazului și este în legătură cu autoritățile
locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale", se arată în răspunsul remis, de Ministerul de Externe, agenției MEDIAFAX.

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 73 au fost rănite după ce un tren a deraiat duminică în nord-vestul Turciei, din cauza unei alunecări de teren provocate de ploile torenţiale, relatează presa turcă. Accidentul a avut loc în zona Tekirdag, la circa 120 de kilometri vest de oraşul Istanbul.

Citește și: Un judecător din Brazilia anulează ordinul de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Lula da Silva

Trenul se îndrepta spre Istanbul şi avea la bord 362 de pasageri, a comunicat Ministerul turc al Transporturilor, precizând că cinci vagoane au deraiat. Autorităţile turce au comunicat că accidentul s-a produs din cauza ploilor torenţiale care au provocat o alunecare de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.