Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător din Brazilia anulează ordinul de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Lula da Silva

ciocanel judecator

Un judecător al Curţii de apel din Brazilia a anulat duminică un ordin de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, emis cu câteva ore mai înainte de către un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia federală trebuie să se abţină ''de a pune în aplicare vreun act care modifică decizia colegială'' de condamnare a lui Lula da Silva la 12 ani şi o lună de închisoare, a afirmat judecătorul Joao Pedro Gebran Neto, hotărând că fostul preşedinte (2003-2010) trebuie să rămână în închisoarea sa din Curitiba (sud). 

Decizia de eliberare fusese luată anterior de unul dintre judecătorii de la TRF4 din Porto Alegre, curtea de apel care a majorat pedeapsa de la nouă ani şi şase luni de închisoare la 12 ani şi o lună pentru fostul preşedinte brazilian, aflat pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale prevăzute pentru luna octombrie.

Citește și: Tensiunile economice dintre SUA şi aliaţii săi nu afectează activităţile militare ale NATO

Judecătorul Rogerio Favreto a decis să accepte cererea habeas corpus prezentată vineri de către mai mulţi deputaţi ai Partidului Muncitorilor (PT), înfiinţat de Lula da Silva în 1980. 

Într-un document oficial emis duminică, judecătorul anticorupţie Sergio Moro, care l-a condamnat pe Lula da Silva în primă instanţă în iulie, a afirmat totuşi că magistratul respectiv nu are competenţa de a ordona eliberarea fostului preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.