Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant politic: 'Tarom, o mostră a INUTILITĂȚII actului politic'

TAROM

Situația "disperată" în care se află compania Tarom este, totodată, un caz de securitate națională, întrucât putem vorbi și despre interese care nu servesc statului român, a declarat Cozmin Gușă, la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV. Consultanul politic a subliniat că parcursul dezastruos al companiei este și o dovadă a gratuității promisiunilor PSD din campania electorală pentru parlamentare.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016, liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat să câștige voturile românilor promițând că Tarom va reveni acolo unde îi este locul, însă situația companiei nu s-a schimbat deloc, afirmă Cozmin Gușă.

Consultantul politic a făcut o paralelă între situația dezastruoasă a Tarom și ”inutilitatea” ședinței social-democraților care are loc zilele acestea la Sinaia.

”Îi rog pe membrii PSD care se uită acum la această emisiune să le dea câte un SMS lui Dragnea și președintelui executiv al partidului, Niculae Bădălău, ca să vadă cât de inutilă pentru România este ședinta lor de la Sinaia și cât de la voia întâmplării au lăsat voia țării după ce au câștigat alegerile”, a menționat Gușă.

Citește și: Scenariul lui Tudor Chirilă: 'OUG 13 nu a fost decât un mic val înainte de TSUNAMI'

În opinia sa, este ”o mare rușine” că Tarom, care este o companie națională, a ajuns ca în plan intern să se claseze după operatorul low-cost maghiar WizzAir și după operatorul român low-cost Blue Air, printre altele și din punct de vedere al numărului pasagerilor.

”E un mod cel puțin ciudat, dacă nu ilegal, prin care fostul manager privat Heinzmann a generat aceste pierderi care au dus compania într-un pericol mortal, cel puțin din punct e vedere economic. La Tarom partea de IT este administrată de alte companii. Sunt nouă sindicate în Tarom, sindicate care în orice moment ar putea bloca activitatea acestei companii strategice”, subliniază Cozmin Gușă.

Consultantul politic atrage atenția că, mai mult decât atât, în Consiliul de Administrație al companiei sunt reprezentanți ai unor multinaționale cu interese contrare intereselor naționale.

”Ei nu iau decizii în interesul statului român. Atunci de ce să ne mirăm că această companie-fanion s-a scufundat atât de mult?! Este o mostră a inutilității actului politic și a gratuității promisiunilor din campania electrorală”, a afirmat Gușă.

La Tarom nu se poate schimba organigrama, a evidențiat consultantul politic, adăugând că ”în timpul ăsta, ne întâlnim la Sinaia ca să ne împrietenim. Îl punem pe prim-ministrul României pe post de bancă acolo, îl umilim în plus, ca să arătăm că partidul e în toate. Păi atunci să fie și în Tarom, și în compania de drumuri”.

Situația Tarom este una ultradisperată, este un caz de securitate națională nu doar pentru că putem pierde un brand, ci și pentru că vorbim despre interese care nu sunt ale statului român, susține Cozmin Gușă.

”Această companie a ajuns în propira țară o Cenușăreasă. 10% din flotă numai luna asta a fost parcată pe dreapta că nu sunt motive ca Tarom să performeze. Și iată cât de departe este politicul de așa ceva”, a conchis consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.