Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultantul Anton Pisaroglu, pentru Politico: `Planul lui Iohannis pentru Cioloș este să-l slăbească și să-l scoată din cursa pentru prezidențialele din 2024`

arhiva personala
Anton Pisaroglu

Consultantul politic Anton Pisaroglu a explicat, în prestigioasa publicație internațională Politico, motivele din spatele numirii lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României.

Anton Pisaroglu a declarat, în Politico: „Planul președintelui Iohannis este să îl slăbească pe Dacian Cioloș și să îl scoată astfel din cursa pentru prezidențialele din 2024”.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș, președintele USR, pentru funcția de prim-ministru al României, după ce guvernul condus de Florin Cîțu a căzut la moțiunea de cenzură depusă de opoziție.

Analiștii politici români și parlamentarii sunt sceptici în ceea ce privește nominalizarea lui Cioloș pentru funcția de premier, mulți considerând că este doar o strategie de moment și că scopul final al președintelui României este să îl numească, din nou, pe prim-ministrul interimar, Florin Cîțu. Actuala lege îi interzice președintelui să numească imediat un prim-ministru care a fost demis printr-o moțiune de cenzură în Parlament.

„Este o onoare și o mare responsabilitate”, a declarat Dacian Cioloș la primirea veștii desemnării sale. Liderul USR are acum 10 zile pentru a strânge o majoritate în Parlament, ceea ce pare aproape imposibil, având în vedere că nici PNL, nici PSD nu îl susțin.

Prioritatea pentru viitorul prim-ministru – oricare va fi acesta – este gestionarea pandemiei de coronavirus, care a creat o presiune imensă pe sistemul medical românesc, și găsirea unei soluții pentru criza facturilor la energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.