Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultantul politic Anton Pisaroglu: 'Europa poate fi izbită de un val de refugiați dinspre granița sudică și cea estică'

Anton Pisaroglu

Consultantul politic Anton Pisaroglu a analizat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, actuala situație din Ucraina, mișcările și planurile Rusiei, precum și consecințele pentru Europa și pentru România. În opinia consultantului român, Europa va fi asaltată de valuri de refugiați, atât dinspre granița estică, cât și dinspre cea sudică.

 

Anton Pisaroglu a scris: „Am analizat cu atenție mutările făcute de liderul rus, Vladimir Putin, în ultima perioadă, având convingerea că miza este mult mai mare decât pare. Liderul rus a început <> cu bine-cunoscutele tehnici sovietice de construire a suspansului: masări impresionante de trupe în zonă, pseudo-negocieri la nivel internațional care nu au reprezentat nimic altceva în afară de accentuarea puterii liderului sovietic, pe care personalități din întreaga lume s-au străduit să îl determine, fără succes, să renunțe la invadarea Ucrainei, și vectori de influență în spațiul public cu rol de agitatori. S-a anunțat <> chiar și ziua în care Rusia va invada Ucraina, lucru care nu s-a concretizat, inducând astfel speranța că Putin ar fi renunțat la planurile sale. Astăzi, din păcate, a început războiul care, datorită magistralei puneri în scenă, prin tehnicile descrise mai sus, a captat atenția întreg mapamondului. Cu siguranță nu este întâmplătoare focusarea atenției și a resurselor tuturor pe război, pentru că în spatele acestui exercițiu de forță se mai derulează, coordonat, o serie de manevre strategice a căror finalitate o reprezintă extinderea influenței Rusiei în lume”.

 

Consultantul politic român a atras atenția asupra unei alte chestiuni extrem de importante – Rusia poate direcționa refugiați din Africa spre Europa: „Având proiecte în derulare de aproape 6 ani în diverse regiuni și zone de conflict din Africa, am putut remarca faptul că Rusia și-a intensificat ofensiva economică și diplomatică susținută pe continentul african. Sunt vizate resursele minerale, rezervele de petrol și gaze. Sudan, Etiopia și Eritreea sunt doar câteva dintre țările africane care se confruntă cu un număr impresionant de refugiați care se pot transforma destul de ușor într-un val care să forțeze intrarea în Europa prin sudul continentului, care, deși pare îndepărtat, este extrem de aproape”.

 

„Să nu pierdem din vedere, totodată, faptul că întreaga lume este slăbită, din toate punctele de vedere, de lupta cu pandemia de Covid-19, care a pustiit bugetele multor țări, a incapacitat economiile mondiale și a devastat emoțional umanitatea. Pare un fundal propice pentru lansarea unui eveniment disruptiv precum un război. Una dintre cele mai cumplite consecințe ale războiului este dislocarea populației din zona afectată de conflict către zonele limitrofe, în acest caz, către țările europene, printre care se va număra și România.

Iată-ne, așadar, confruntați cu posibilitatea ca Europa să fie izbită de câte un val de refugiați dinspre granița sudică și cea estică într-un moment în care este slăbită deja de pandemia de Covid-19. Este posibil ca unul dintre obiectivele lui Vladimir Putin să fie, pe lângă anexarea Ucrainei, destabilizarea serioasă a Europei, lucru care va plasa Rusia într-una dintre cele mai bune poziții de forță și de influență pe care le-a avut în decursul istoriei sale. Iar lumea occidentul și Statele Unite nu vor putea face mare lucru în privința aceasta”, a mai scris Anton Pisaroglu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.