Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul casnic de energie a ajuns la un nivel record din cauza pandemiei

www.magnanews.ro
energie electrică

Work from home-ul din pandemie a dus consumul casnic de energie la un nivel record, acesta crescând cu 5% în 2020, în timp ce industria a frânat piaţa totală.

Consumatorul casnic a devenit vedeta sistemului energetic în 2020, munca şi şcoala de acasă sau pasiunea descoperită pentru gastronomie ducând cererea de energie din domeniul rezidenţial la volume record.

Iar lucrurile nu se vor schimba din moment ce toţi mai mulţi anagajatori au anunţat că şi după pandemie se va menţine un program de lucru hibrid, la cererea miilor de salariaţi. Astfel concurenţa pe piaţa furnizorilor pentru micii consumatori va creşte, spun oamenii din sector, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit datelor din raportul Autorităţii Naţionale de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE), consumul intern de energie s-a redus anul trecut cu circa 3%, dar „de vină“ a fost industria, puternic lovită de criza sanitară.

Odată cu instituirea măsurilor de carantină, cu trecerea şcolii online şi a aplicării la nivel naţional a strategiilor de muncă de acasă, consumul casnic a crescut însă semnificativ, cu 5% după cum arată tot datele ANRE. Mai mult, sistemele hibride promovate de tot mai mulţi angajatori vor face ca această tendinţă să se menţină pe termen lung.

„Având în vedere evoluţia acestui format de lucru hibrid, consumatorii casnici se vor focusa mai mult pe eficientizarea costurilor pentru energia electrică consumată. Odată cu liberalizarea pieţei de energie, concurenţa din partea furnizorilor a sporit“, explică reprezentanţii furnizorului de energie Restart Energy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.