Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de alcool a fost interzis pe timp de zi într-un oraș din Belgia, din cauza comunității de români

The Guardian
alcool

Autoritățile au luat decizia de a interzice consumul de alcool pe timp de zi! Acest lucru se întâmplă într-un oraș din Belgia, iar această decizie a fost luată din cauza comunității de români de acolo. Este vorba despre Rijkevorsel din Belgia. Acolo a fost impusă o interdicție de consum de alcool, după ce au existat mai multe plângeri cu privire la comportamentul persoanelor care fac parte din comunitatea de români din zonă, anunță romaniatv.net.

Există un oraș în Europa unde consumul de alcool a fost total interzis. Acest lucru vine în urma plângerilor referitoare la comportamentul membrilor comunității românești. În ce fel se aplică această interdicție și care este motivul pentru care a fost luată această decizie. Această interdiectie este una generală, cu excepția teraselor și aunităților de alimentație publică.

Interdicția a fost introdusă cu numai o zi în urmă și face referire la consumul de alcool în spațiile publice. Cei care locuiesc acolo trebuie să știe că aceasta se aplică atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Mai mult de atât, totul a pornit de la faptul că au existat mai multe cazuri de beții în public, vandalism și violență verbală și fizică. Din păcate, protagoniștii acestor episoade violente au fost români. Toți cei care nu vor respecta aceste reguli, vor fi aspru sancționați și amendați cu GAZ dacă vor fi găsiți consumând alcool în locuri publice.

„Locuitorii noștri se plâng de beții în public, vandalism, violență verbală și fizică. Adesea, totul începe cu consumul excesiv de alcool. Anul trecut am avut aici o încăierare cu 50 de persoane. Din ce în ce mai mulți români care nu locuiesc aici vin și ei la Rijkevorsel pentru a se dezlănțui. Vrem să oprim acest lucru”, a declarat primarul Dorien Cuylaerts pentru Radio 2.

Consumul de alcool în România

În România, constituie contravenție consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege.

 

În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice numai în spațiile special delimitate și amenajate în acest sens (și numai de către persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.