Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de alcool nu va fi permis pe stadioanele din Qatar, la Cupa Mondială

img.fifa.com
Cupa Mondială

Pe stadioanele din Qatar, la Cupa Mondială, nu se va consuma alcool, vânzarea de bere în afara arenelor fiind permisă doar înainte și după unele meciuri, a declarat în exclusivitate pentru Reuters o sursă care cunoaște planurile pentru turneul de fotbal.

Cupa Mondială din acest an este prima care va avea loc într-o țară musulmană cu controale stricte asupra alcoolului, ceea ce reprezintă o provocare unică pentru organizatorii unui eveniment adesea asociat cu fanii care consumă bere și sponsorizat de mărci globale de bere, conform Mediafax.

„La stadioane, planurile sunt încă în curs de finalizare, dar discuția actuală este de a permite fanilor să bea bere la sosire și la plecarea de pe stadion, dar berea nu va fi servită în timpul meciului sau în interiorul stadionului", a declarat sursa pentru Reuters.

Un document datat 2 iunie și consultat de Reuters oferă o primă imagine a modului în care organizatorii intenționează să facă față cererilor celor aproximativ 1,2 milioane de fani ai fotbalului, mulți dintre ei obișnuiți să bea bere fără limite în zilele de meci.

Relația fotbalului cu băutura a fost mult timp una delicată, iar în perioada premergătoare Cupei Mondiale din 2014, Brazilia a ridicat interdicția privind consumul de alcool pe stadioane, în urma presiunilor exercitate de organismul de conducere FIFA.

A existat un semn de întrebare în privința alcoolului la turneul din acest an de când statul arab din Golf a câștigat drepturile de organizare în 2010. Deși nu este un stat cu prohibiție la alcool precum Arabia Saudită, statul vecin, consumul de alcool în locuri publice este ilegal în Qatar.

Cu toate acestea, fanii prezenți la Cupa Mondială din noiembrie vor putea cumpăra bere în anumite ore, cu restricții în anumite părți ale principalei zone FIFA pentru fani, din parcul Al Bidda din Doha, capitala Qatarului.

„Spre deosebire de precedentele zone pentru fani ale Cupei Mondiale, berea nu va fi servită toată ziua, ci în anumite intervale orare", a adăugat sursa citată.

Alcoolul va fi, de asemenea, disponibil pentru 15.000-20.000 de fani într-un colț dezafectat al clubului de golf din Doha, la câțiva kilometri distanță de stadioane și de principalul fan zone, se arată în document.

În plus, o parcelă de nisip înconjurată de un zid de 3 metri și situată între intrarea de serviciu a unui hotel și o instalație de răcire urbană va fi transformată într-o sală de spectacole cu o capacitate de 10.000 de locuri care promite muzică Techno și alcool, arată documentul.

Un purtător de cuvânt al organizatorilor, a declarat că împreună cu FIFA vor anunța planurile privind disponibilitatea alcoolului la turneul de 28 de zile „în timp util".

„Alcoolul este deja disponibil în zonele desemnate din Qatar, cum ar fi hotelurile și barurile, iar acest lucru nu se va schimba în 2022. Cu scopul de a răspunde nevoilor fanilor vizitatori în 2022, alcoolul va fi disponibil în zone desemnate suplimentar în timpul turneului", a declarat purtătorul de cuvânt.

Deși site-ul FIFA anunță că în lojele VIP de pe stadioane curg gratuit „beri, șampanie, vinuri selectate de somelieri și băuturi spirtoase premium", în decembrie, în timpul unui eveniment test pentru Cupa Mondială, nu s-a vândut alcool pe stadioane.

Vizitatorilor le este interzis să transporte alcool în Qatar, chiar și din duty free-ul de la aeroport, și nu pot face cumpărături la singurul magazin de băuturi alcoolice din țară, situat la periferia orașului Doha, unde rezidenții străini cu permise pot cumpăra pentru consumul propriu.

Alcoolul poate fi cumpărat de vizitatorii din Qatar de la câteva hoteluri și cluburi autorizate, unde o halbă de bere poate costa 18 dolari.

Prețul berii în interiorul zonelor pentru fani și în apropierea stadionului nu a fost încă stabilit, a precizat sursa.

La începutul acestui an, o altă sursă apropiată discuțiilor a declarat pentru Reuters că prețurile la alcool vor fi plafonate în zonele pentru fani, subliniind că la Cupa Mondială a Cluburilor FIFA din 2019 o halbă de bere a costat aproximativ cinci lire sterline (6,55 dolari).

Deși documentul anticipează „o cerere puternică pentru băuturi internaționale", acesta spune că zona principală de petrecere adiacentă festivalului fanilor FIFA va fi fără alcool, oferind pentru 70.000 de fani un carnaval de stradă de șase kilometri „prietenos pentru familii".

Regulile privind vânzarea de alcool pe stadioanele de fotbal variază în întreaga lume. În Anglia, alcoolul este vândut la intrarea în stadion, dar fanii nu pot consuma alcool în tribune, în timp ce în Franța nu este permisă prezența alcoolului pe stadion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.