Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de bere a scăzut în România

Radu Pop
Foto: sfgate.com
epic onewater brew bere reciclata apa dus masina de spalat

Piaţa berii a continuat să scadă anul trecut pentru al doilea an consecutiv, ajungând la 15 milioane de hectolitri, mai puţin cu 5% faţă de anul precedent, arată datele Asociaţiei Berarii României, care reuneşte principalii jucători din industrie, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Pe tipuri de bere, sortimentul Lager a continuat să domine piaţa, chiar dacă în uşoară scădere faţă de 2022, cumulând 93% din consumul total de bere anul trecut, faţă de 93,4% în 2022. Categoriile Specialiţăţi şi Mixuri&Arome (fără alcool) au înregistrat un uşor avans, în timp ce sortimentele cu alcool au rămas stabile.

Importurile de bere au totalizat, în 2023, 484 de mii de hectolitri, în scădere cu 240 de mii de hectolitri faţă de 2022. Exporturile au fost şi ele pe un trend descendent, ajungând la 422 de mii de hectolitri, faţă de 520 de mii de hectolitri în 2022.

Pe categorii de ambalaje, PET-ul a marcat cea mai mare scădere faţă de 2022, de 2,6%, păstrând însă, în continuare, cea mai mare pondere în consum, de 37,4%. Totuşi, această categorie continuă trendul descendent pe care s-a înscris în ultimii ani, coborând de la 54% în 2015. La polul opus, vânzările la doză au crescut la o pondere de 26,4% în 2023, faţă de 24,8% cu un an mai devreme, confirmând tendinţa ultimilor ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.