Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de internet a crescut, în contextul stării de urgență (ANCOM)

broadbandtvnews.com
ancom

Consumul de internet a crescut, în ultima perioadă, cu 4% în rețelele mobile și cu 28% în rețelele fixe, iar traficul de voce a crescut cu 10% în rețelele mobile și cu 6% în cele fixe, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Potrivit ANCOM; consumul de internet în România se încadrează în creșterea înregistrată la nivel global, care este de 25-30%.

„Conform informațiilor transmise de furnizori, se poate estima că traficul de date realizat în rețelele mobile a crescut în ultima perioadă cu circa 4%. În acelaşi timp, în rețelele fixe creşterea este semnificativă, de 28%, încadrându-se în media înregistrată la nivel global, unde s-au observat creșteri de 25-30% ale traficului de internet în prima lună de pandemie COVID-19”, au transmis reprezentanții ANCOM.

Potrivit acestora, se înregistrează creșteri și în ceea ce privește traficul de voce.

„De asemenea, estimările arată că traficul de voce a crescut cu aproximativ 10% în rețelele mobile, respectiv cu 6% în rețelele fixe. În plus, se constată o modificare a orei de vârf pentru traficul de apeluri realizat în zilele lucrătoare, de la orele de seară la cele din mijlocul zilei (orele 11-12)”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților ANCOM, creșterea traficului de internet pe rețelele fixe se datorează faptului că mulți români lucrează de acasă sau participă la cursuri online, folosind astfel mai puțin internetul mobil.

„Creșterea traficului de voce și de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanță, a mutării cursurilor școlare și universitare în mediul online și a creșterii semnificative a componentei de divertisment online, pe fondul măsurilor de distanțare socială sau autoizolare, ceea ce a condus la modificarea comportamentului de consum. Astfel, românii care stau acasă au început să utilizeze pentru voce sau date pe dispozitivele mobile mai degrabă conexiunea Wi-Fi a routerului de acasă, decât internetul mobil, fapt care explică o creștere mai pronunțată a traficului de date în rețelele fixe și o aplatizare a creșterii internetului mobil. După o creștere abruptă a traficului de internet în luna martie, în prezent observăm o stabilizare a creșterii, la niveluri relativ ridicate, pe care rețelele din România, cu o mare componentă de fibră optică, le pot susține și gestiona, mult mai bine decât rețelele din multe alte state mai dezvoltate la alte capitole decât noi, dar având încă o mare componentă de cupru în rețelele telecom naționale”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.