Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contabil și administrator de firmă acuzați de dare de mită

mita

Procurorii anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei în cazul unui contabil şi al unui administrator de firmă, în sarcina cărora a fost reţinută infracţiunea de dare de mită. 

Potrivit DNA, Adrian Andrei Coca i-a promis, în aprilie 2016, unui inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Bucureşti (martor denunţător în cauză) suma de 20.000 euro, pentru ca funcţionarul public să constate, în timpul unui control efectuat la firma la care Coca era angajat ca şi contabil, un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale. 

"În acelaşi scop, în data de 21 aprilie, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, inculpata Radu Mădălina, administrator de fapt al societăţii, i-a dat martorului denunţător o primă tranşă de 49.600 lei. În aceeaşi zi, după primirea primei tranşe, inculpaţii Coca Adrian Andrei şi Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), faţă de 1.000.000 euro după cum se estima", arată DNA.

Un ministru tehnocrat RUPE TĂCEREA: Întreprinderile de stat, 'vaci de muls'

'Fâșia de pământ', considerată călcâiul lui Ahile pentru NATO în fața Rusiei


Potrivit anchetatorilor, pe 26 aprilie, Coca i-a remis efectiv martorului denunţător suma de 40.000 lei, reprezentând cea de a doua tranşă de bani. 

Cei doi inculpaţi au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor şi au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, fiind de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, şi anume 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. 

Pe parcursul termenului de supraveghere, Adrian Andrei Coca şi Mădălin Radu vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile. 

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus confiscarea specială a sumei totale de 89.600 lei. 

Dosarul de urmărire penală în cazul celor doi inculpaţi şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.