Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contabila TelDrum din dosarul TeleormanLeaks, apel fără precedent în presă. Solicită 'dreptul de a fi uitată'

rise project
nicoleta pena

„Dreptul de a fi uitat”. Asta invocă unul dintre personajele centrale din dezvăluirile #TeleormanLeaks, de pe Rise Project, într-o notificare prin care cere ca referirile la persoana sa să dispară, scrie Paginademedia.ro. Este vorba despre Nicoleta Pene, director Tel Drum, prezentată drept mâna dreaptă a lui Petre Pitiş, directorul general al companiei din Teleorman, care au apărut în primul episod din #TeleormanLeaks publicat de site-ul de investigaţii.

Documentul a ajuns, din informaţiile Paginademedia.ro, la Rise Project (organizaţia de la care a pornit investigaţia), dar şi la Realitatea TV, Digi 24, B1 TV, TVR, EVZ, Adevărul şi Ştiripesurse.ro (care au preluat date şi fotografii din ancheta care vorbeşte de legăturile TelDrum cu liderul PSD Liviu Dragnea).

Cătălin Ivan, atac neașteptat la puciștii din PSD: critici dure la contestatarii lui Dragnea

Ce solicită Nicoleta Pene:

„Vă solicit să procedaţi imediat şi să îmi respectaţi dreptul la ştergerea datelor „dreptul de a fi uitat” prevăzut de art 17 din Regulament.”

„Vă solicit a-mi comunica ştergerea datelor cu caracter personal prevăzută la art 19 GDPR. Îmi exprim dreptul la opoziţie prevăzut de Art 21 din Regulament.”

„Vă solicit să respectaţi şi să puneţi în aplicare imediat dispoziţiile imperative ale Art 66 din preambulul GDPR pentru a informa webmasterii şi deţinătorii de site-uri care stochează, prelucrează şi diseminează, în orice mod, în mediul public virtual, informaţii şi date despre persoana subsemnatului.

Pentru a se consolida „dreptul de a fi uitat” în mediul online, dreptul de ştergere ar trebui să fie extins astfel încât un operator care a făcut publice date cu caracter personal ar trebui să aibă obligaţia de a informa operatorii care prelucrează respectivele date cu caracter personal să şteargă orice linkuri către datele respective sau copii sau reproduceri ale acestora.

În acest scop, operatorul în cauză ar trebui să ia măsuri rezonabile, ţinând seama de tehnologia disponibilă şi de mijloacele aflate la dispoziţia lui, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucrează datele cu caracter personal în ceea ce priveşte cererea persoanei vizate.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.