Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contaofensiva SUA în Pacific: SUA şi Papua Noua Guinee au semnat un acord de cooperare

freeworld.ro
Papua Noua Guinee

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat că pactul de cooperare în domeniul apărării semnat luni cu Papua Noua Guinee va extinde capacitățile națiunii insulare din Pacific și va facilita antrenamentul militarilor americani cu forțele papuaşe.

 

Antony Blinken și premierul Indiei, Narendra Modi, au avut întâlniri separate cu 14 lideri ai insulelor din Pacific în capitala Port Moresby, promițând sprijin pentru prioritățile regiunii în materie de sănătate, dezvoltare și schimbări climatice. SUA și aliații lor încearcă să descurajeze națiunile insulare din Pacific să formeze legături de securitate cu China, o preocupare în creștere pe fondul tensiunilor legate de Taiwan și după ce Beijingul a semnat un pact de securitate cu Insulele Solomon.

Liderii insulelor din Pacific, ale căror teritorii se întind pe o suprafață de 40 de milioane de km pătrați de ocean, au declarat că creșterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice reprezintă cea mai urgentă prioritate de securitate a lor. Antony Blinken i-a spus premierului din Papua Noua Guinee, James Marape, că Washingtonul își va aprofunda parteneriatul în toate domeniile cu ţara sa și că se așteaptă ca parteneriatele cu întreprinderile americane să aducă investiții noi în valoare de zeci de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.