Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contestăția Johnson & Johnson a fost respinșă - Compaania va trebui să plătească despăgubiri de aproape cinci miliarde de dolari

despagubiri

Johnson & Johnson (J&J) nu a reuşit să convingă un judecător din Missouri să respingă un verdict care acordă o sumă de record de 4,69 de miliarde de dolari unor 22 de femei care au acuzat compania că s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului din pudra de talc Baby Powder şi alte produse din talc, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Potrivit documentelor curţii, judecătorul Rex Burlison din St. Louis a respins miercuri solicitarea companiei. Opinia detaliată a acestuia nu este încă disponibilă.

Compania a anunţat într-un comunicat că moţiunea prezentată judecătorului Burlison a fost doar un pas oficial înainte ca J&J să poată face apel la curtea de apel din Missouri.

”Acelaşi judecător a respins moţiuni similare pentru verdicte anterioare în această curte, care au fost ulterior inversate de curţile de apel. Suntem încrezători că şi acest verdic va fi inversat în apel”, potrivit companiei.

Avocaţii femeilor nu au răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

Femeile reclamante şi familiile lor au afirmat că s-au îmbolnăvit după folosirea timp de zeci de ani a pudrei de talc Baby Powder şi a altor produse cosmetice care conţin talc. Compania este acuzată să a ştiut încă din anii 1970 că talcul a fost contaminat cu azbest, dar nu a avertizat clienţii în privinţa riscurilor.

Un juriu a decis că J&J trebuie să plătească daune compensatorii în valoare de 550 de milioane de dolari şi daune punitive de 4,14 miliarde de dolari.

J&J neagă că produsele sale din talc duc la apariţia cancerului sau că ar fi conţinut azbest. Compania susţine că zeci de studii, realizate pe parcursul deceniilor, arată că talcul este sigur şi că a obţinut inversarea verdictelor anterioare din considerente legale.

Majoritatea miilor de procese împotriva J&J conţin acuzaţii potrivit cărora talcul în sine a provocat cancer, dar există şi un număr mic de cazuri care acuză că talcul contaminat a provocat  mezoteliom, un cancer al ţesutului legat de expunerea la azbest. Cazurile judecate la St. Louis combină acuzaţiile respective pentru prima oară, acuzând pentru prima oară că talcul contaminat cu azbest a provocat cancer ovarian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.