Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă acţiunea de stingere a incendiului de vegetaţie uscată şi resturi de exploataţie forestieră din zona Gheorgheni

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Pompierii militari şi civili şi lucrătorii silvici continuă acţiunea de stingere a incendiului de vegetaţie uscată şi resturi de exploataţie forestieră, după ce, în timpul nopţii, un echipaj ISU a supravegheat zona pentru ca focul să nu reizbucnească, din cauza vântului, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la faţa locului se află două echipaje de pompieri militari, cu un autocamion de intervenţie şi o autospecială complexă de primă intervenţie, care au înlocuit echipajul ISU rămas peste noapte pentru supravegherea locului incendiului. 

De asemenea, pompierii militari sunt ajutaţi de lucrători silvici de la ocoalele din Gheorgheni şi Tulgheş şi se aşteaptă şi venirea pompierilor voluntari din Gheorgheni, care vor duce în zona afectată de foc mai multe rezervoare cu apă.

Citește și: O dubă a Penitenciarului Craiova în care se aflau mai multe deținute s-a ciocnit cu o mașină

Alina Ciobotariu a precizat că, în prezent, mai sunt cioate care fumegă şi pompierii trebuie să se asigure că nu se vor reaprinde din cauza vântului. 

Intervenţia este foarte dificilă, întrucât zona este greu accesibilă şi nu există surse de apă. 

Potrivit acesteia, incendiul a afectat aproximativ 2-3 hectare de vegetaţie uscată şi resturi de exploataţie forestieră şi a existat riscul extinderii sale la pădurea din apropiere, dar pompierii şi voluntarii au reuşit localizarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.