Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă conflictul de la distanță SUA-Turcia: Ankara minimalizează avertismentul Washington

sua turcia

Firmele turce nu ar trebui să fie îngrijorate de riscul de sancţiuni americane legate de comerţul cu Rusia, a afirmat vineri ministrul de finanţe turc după un avertisment al Washingtonului adresat organizaţiilor patronale din ţara sa, transmite AFP, informează Agerpres.

'Scrisoarea (Trezoreriei americane) trimisă cercurilor de afaceri turce nu ar trebui să provoace nelinişte', a transmis pe Twitter ministrul Nurettin Nebati, notând că 'mediile noastre de afaceri ar trebui să simtă puterea statului de partea lor'.

Aceasta a fost prima reacţie a ministrului la scrisoarea prin care secretarul american adjunct al Trezoreriei, Adewale Adeyemo, avertiza companiile şi instituţiile din Turcia care fac comerţ cu Rusia în ce priveşte riscul de a fi supuse sancţiunilor americane.

Scrisoarea, purtând data de luni şi al cărei conţinut a fost publicat de Wall Street Journal (WSJ), pune în gardă companiile turce în legătură cu un 'risc sporit' pentru ele în faţa 'tentativelor Rusiei de a utiliza' Turcia 'pentru a evita sancţiunile'.

Vezi și: Presa turcă apropiată de Recep Erdogan: 'CIA a amenințat dezvoltatorii imobiliari turci, după ce au vândut locuințe rușilor'

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au anunţat la începutul lunii, la finalul întâlnirii lor de la Soci, un acord de întărire a cooperării energetice şi econ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.