Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă conflictul fără precedent dintre SUA și China: Statele Unite anunță noi sancțiuni care vizează oficiali și companii chineze

sua china

Statele Unite ale Americii au anunţat miercuri sancţiuni care vizează oficialităţi şi companii chineze acuzate că au contribuit la ''militarizarea'' Mării Chinei de Sud, relatează AFP. Aceste sancţiuni fac parte din noua politică consolidată anunţată la jumătatea lunii iulie de şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, pentru a lupta împotriva revendicărilor ''ilegale'' ale Beijingului în Marea Chinei de Sud, pe fondul unei escaladări a tensiunilor fără precedent între cele două mari puteri, relatează Agerpres.

Într-un comunicat, secretarul de stat american a ameninţat că va continua ''să ia măsuri atât timp cât Beijingul nu va înceta să aibă un comportament coercitiv în Marea Chinei de Sud''.

''Vom continua să ne susţinem aliaţii şi partenerii în rezistenţa lor faţă de aceste activităţi destabilizatoare'', a subliniat el.

Pe de o parte, Departamentul de Stat american urma să înceapă miercuri să nu mai acorde viză pentru SUA niciunui cetăţean chinez care contribuie la ''degradarea pe scară largă, construcţia sau militarizarea'' insulelor artificiale disputate considerate drept avanposturi în Marea Chinei de Sud.

De asemenea, sunt vizaţi cei care participă la ''utilizarea de către Republica Populară Chineză a coerciţiei împotriva persoanelor din sud-estul Asiei pentru a obstrucţiona accesul acestora la resurse off-shore''.

Aceste persoane şi membrii familiilor lor ''nu vor mai putea intra în Statele Unite'', a explicat secretarul de stat american.

Pe de altă parte, Departamentul american al Comerţului a adăugat, din aceleaşi motive, 24 de companii de stat chineze pe lista sa neagră, inclusiv mai multe filiale ale companiei China Communications Construction. Ele sunt acuzate că au ajutat armata chineză să militarizeze aceste insule artificiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.