Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă nemulțumirea Tiraspolului la adresa Chișinăului pe problema numerelor transnistrene ilegale

transnistria

Negociatorul din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev și viceprim-ministrul Vlad Kulminski au avut o întrevedere la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, în ziua de 16 septembrie. Reprezentantul Tiraspolului a vorbit în special despre problemele cu care se confruntă transportatorii din regiunea transnistreană, aceștia nu pot să efectueze rute de transport de pasageri în Ucraina și de tranzit al teritoriului ucrainean. Nici transportul de gabarite mici nu poate importa mărfuri din Ucraina. Ar fi și o problemă cu ambulanțele de reanimare care trebuie să transporte pacienți în Ucraina și Rusia, conform deschide.md

Pe lângă faptul că nu există un mecanism de oferire a plăcuțelor cu numere neutre pentru transportul de pasageri, doar 5% din numărul de șoferi transnistreni, spune Ignatiev, au obținut plăcuțe cu numere neutre.

În acest context, Vitali Ignatiev i-a propus lui Kulminski să facă o adresare comună către Kiev pentru revizuirea deciziei cu privire la interzicerea automobilelor cu numere transnistrene începând cu 1 septembrie. Chișinăul a refuzat să semneze o asemenea adresare.

Amintim că începând cu 1 septembrie, automobilele cu numere transnistrene ilegale nu mai sunt admise în Ucraina. Posesorii de vehicule din Transnistria au posibilitatea să obțină plăcuțe cu numere neutre la Tiraspol și la Rîbnița, sau să obțină plăcuțe cu numere de înmatriculare moldovenești în dreapta Nistrului.

Următoarea întrevedere a celor doi negociatori va avea loc pe 20 octombrie la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.