Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă războiul PNL vs. USR-PLUS. Primar: 'Nu se poate să facă PNL primele două alegeri'

puterea.ro
pnl usr plus udmr

Radu Mihaiu (USR), primarul Sectorului 2 din Capitală, a explicat bătălia politică de la negocierile PNL-USR-PLUS-UDMR. El spune că nu se poate ca PNL să aleagă două funcții. Negocierile avansează greu între cele două partide și au intrat în impas.

„Sunt 3 funcții importante pe primul palier de negociere: Primul Ministru, Președintele Camerei Deputatilor, Președintele Senatului.

PNL este partenerul cu mai multe voturi, deci alege primul. Orice vrea. Dar apoi alege USR PLUS. Nu se poate sa facă PNL primele 2 alegeri, ca atunci nu mai vorbim de parteneriat.

E atât de simplu”, a explicat Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Mihaiu nu este singurul care atacă PNL

Radu Mihaiu  nu este singura voce care critică stilul PNL de a-și impune condițiile. Rareş-Tudor Pop, deputat USR-PLUS de București, susține că USR-PLUS face guvern „împreună” cu PNL, nu în jurul PNL.

Context

Deocamdată PNL își dorește din capul locului pozițiile de premier și președinte al Camerei Deputaților, în timp ce USR susține că cine alege primul lasă următoarea poziție următorului partid ca pondere electorală așa ca daca PNL va lua premierului lor să le revină șefia Camerei Deputaților (de remarcat că bătălia mare se dă pe poziția de președinte al Camerei Deputaților, funcție cheie deoarece mai toate legile au ca și cameră decizională Camera Deputaților + în subordine mai multe instituții importante ca de ex. Monitorul Oficial și de asemenea odată numit cineva acolo e foarte greu de revocat).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.