Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul diplomatic între Rusia şi Ucraina: Ce a anunţat administraţia de la Kremlin

sua ucraina rusia

Rusia a anunţat sâmbătă, pentru prima dată, că ar fi de acord ca unii observatori străini din zona de conflict din estul Ucrainei să fie înarmaţi, de exemplu cu ''pistoale pentru a se putea apăra'', dar Moscova nu a mers până la recunoaşterea lor ca o veritabilă misiune de poliţie, transmite France Presse.

 

Kievul cere o misiune de poliţie înarmată în estul Ucrainei, unde în prezent doar observatori neînarmaţi supraveghează fragilul acord de încetare a focului între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi.

 

Rusia şi-a exprimat însă dezacordul faţă de o misiune înarmată de menţinere a păcii, dar ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat sâmbătă că nu s-ar opune ca anumiţi observatori ai OSCE să fie înarmaţi, de exemplu cu ''pistoale pentru a se putea apăra'', conform Agerpres.

 

De asemenea, el a propus suplimentarea numărului acestor observatori.

 

Conflictul din estul Ucrainei a început în aprilie 2014 şi s-a soldat până acum cu aproape 9.400 de morţi. Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că alimentează conflictul şi că îi susţine pe separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, acuzaţii respinse constant de către Moscova.

 

În luna mai, în pofida acordului de încetare a focului, 26 de soldaţi ucraineni şi un număr necunoscut de separatişti au fost ucişi în timpul diverselor confruntări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.