Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul gunoaielor în Sectorul 1! PNL spune că o criză e 'iminentă': 'Ar putea pune în pericol viața și siguranța cetățenilor'

pressone.ro
gunoi gunoaie

Sectorul 1 este foarte aproape de o nouă criză gravă a gunoaielor, care ar putea pune în pericol viața și siguranța cetățenilor, atrage atenția PNL Sector 1. După ce compania de salubritate a anunțat deja diminuarea frecvențelor de la 1 iunie, ca urmare a sumelor restante pe care primăria Sectorului 1 le are, Partidul Național Liberal - Filiala Sector 1 susține că are informații că de mâine nu se mai ridică gunoiul din școlile din sector și că urmează și alte întreruperi ale serviciului pentru cetățenii sectorului 1.

„PNL Sector 1 a atras atenția încă de la începutul acestei situații că riscăm o criză sanitară, care se suprapune cu o pandemie încă în derulare. La finalul anului trecut, comunitatea noastră a experimentat câteva zile de blocaj al serviciilor de salubritate, cu munți de gunoaie pe străzi, și ne dorim ca acest lucru să nu se mai repete. În plus, amânarea identificării unei soluții care să respecte legea nu ajută pe nimeni, ci din contră - creează blocaje majore, cu efecte profund nocive asupra cetățenilor.

Echipa PNL Sector 1 reia mesajul (transmis și cu alte ocazii) că legislația în vigoare prevede termenii clar pentru derularea unor acțiuni de verificare sau negociere a tarifelor, care puteau fi exercitate încă de la începutul acestui conflict, tocmai pentru clarificarea oricăror suspiciuni. De asemenea, există în acest moment mai multe procese deschise pentru recuperarea unor prejudicii semnalate de Curtea de Conturi, în anii anteriori. Nu în ultimul rând, există disponibilitatea de dialog și implicare a consilierilor PNL pentru medierea situației, lucru care s-a văzut în ultimele luni, prin participarea în comisia de mediere constituită tocmai pentru identificarea unei soluții. Lucru care s-a întâmplat, soluția fiind pe masa primarului și a aparatului administrativ de luni de zile. Menționăm că soluția include economii de zeci de milioane de lei la bugetul local. Obiectivele finale ale oricărei negocieri sunt nenegociabile: binele cetățenilor și respectarea legii.

În final și pentru a clarifica poziția PNL Sector 1, subliniem că avem toată disponibilitatea pentru a sprijini primarul și aparatul său administrativ în rezolvarea acestei situații, în limitele legale. Consilierii locali nu sunt instituții de control financiar, nu sunt judecători și nici procurori. Nu dau verdicte, nici sentințe. Pentru toate acestea există instituții precum ANAF, DNA și DIICOT, care trebuie sesizate urgent pentru orice suspiciuni de încălcare a legii și sperăm că acest lucru s-a întâmplat deja, dacă au fost identificate fapte ilegale.

În contextul încălzirii vremii și a riscurilor epidemiologice încă existente, facem apel la rațiune și profesionalism și le solicităm primarului sectorului 1 și echipei sale să evite această gravă criză și să rezolve problemele structurale din această colaborare pe căile legale pe care le au la dispoziție. Cetățenii sunt întotdeauna pe primul loc”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Sector 1”, se arată într-un comunicat al PNL Sector 1.

„Discuțiile despre restanțe, bani care trebuie recuperați, facturi neplătite sau controale nu fac obiectul activității Consiliului Local, care este doar autoritatea contractantă a serviciului de salubritate. Pentru toate acestea, aparatul administrativ al primarului are toate pârghiile legale la dispoziție - instanță sau organe de control abilitate. Pe noi și pe cetățenii sectorului 1 ne interesează două lucruri importante: să nu locuim între mormane de gunoaie și să existe responsabilitate și legalitate în cheltuirea banului public. Astfel, în contextul acestei crize iminente, facem apel la aparatul administrativ al primarului să identifice rapid soluțiile legale pentru a evita un dezastru. Restul se rezolvă în instanță și prin sesizarea organelor abilitate să deruleze controale și anchete.

Imaginați-vă că aveți o casă veche pe care vreți să o consolidați și ați început lucrările la structura de rezistență. Între timp, acoperișul se prăbușește, plouă și ninge înauntru. Ce faceți? Continuați lucrările la structură, ignorând acoperișul prăbușit sau găsiți o soluție rapidă, pentru a evita o criză? Orice om normal ar alege a doua variantă. Cam așa se întâmplă și cu salubritatea în sectorul 1. Lucrurile sunt mult mai simple decât par. Avem o problemă pe termen lung, pe care doar instanța o va tranșa, și una pe termen scurt, pentru care avem nevoie de soluții rapide pentru binele cetățenilor în slujba cărora suntem”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1

Citește și: PENIBIL Cu sectorul invadat de șobolani și gunoaie, Clotilde Armand e preocupată de schimbarea numelui străzii pe care e amplasată Ambasada Belarusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.