Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul MAE-PNL pe tema înaintării în grad diplomatic a lui Titus Corlăţean

mae corlatean

Înaintarea în grad diplomatic a fostului ministru de Externe Titus Corlăţean a stârnit un schimb de replici şi acuzaţii între secretarul executiv al PNL, Radu Carp, şi Ministerul Afacerilor Externe. După ce Radu Carp l-a acuzat pe ministrul Aurescu că l-a avantat ilegal în grad pe Corlăţean, MAE a răspuns şi a susţinut că liderul PNL interpretează eronat legea. Radu Carp revine cu o replică pentru MAE.

"Este de înţeles de ce domnul Aurescu îl apară şi îl promovează pe domnul Corlăţean: ambii au candidat în calitate de membri PSD, pe listele electorale ale acestui partid, în 2004 (potrivit art. 5, alin. 6 al Legii nr. 373/2004, în vigoare la momentul respectiv, « nu se admit candidaturi independente pe listele de candidaţi depuse de partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale »), fără să-şi fi dat demisia din Corpul diplomatic şi consular (potrivit art. 50/alin. 1 din Legea nr. 269/2003, membrii Corpului diplomatic şi consular nu pot face parte din partide politice). Corlăţean a încălcat legea în 2003, la intrarea în vigoare a acestei legi (era membru PSD din 2001), Aurescu a încălcat-o în 2004, de la momentul înscrierii în PSD şi al depunerii candidaturii pentru Parlament şi până la validarea rezultatului acestor alegeri. Corlăţean a fost ales şi s-a suspendat, Aurescu nu a fost ales şi nu s-a suspendat", precizează Radu Carp.

Potrivit liberalului, "Bogdan Aurescu cunoaşte faptul că Titus Corlăţean a fost în culpă, după cum şi Titus Corlăţean cunoaşte că Bogdan Aurescu a fost în culpă. Din acest motiv, cei doi s-au promovat şi se promovează reciproc".

"Nu exclud posibilitatea ca domnul Aurescu sa se fi suspendat din calitatea de membru al Corpului diplomatic si consular in 2004 dar este o ipoteza absurda. Cum s-a anulat suspendarea? Si-a dat demisia din PSD si a dat din nou examen de admitere in Corpul diplomatic si consular? Nu exclud nici ca domnul Corlatean sa fi fost secretar executiv si purtator de cuvant PSD in perioada 2003 - 2004 fara sa fi fost membru de partid dar la fel este o ipoteza absurda", mai spune secretarul executiv al PNL.

Vezi AICI acuzaţiile iniţiale lansate de Radu Carp!

Vezi AICI replica MAE!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.