Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă TEROAREA în Sri Lanka: trei bărbați s-au autodetonat, iar armata a ripostat și a omorât cel puțin 15 teroriști

CNN Twitter
Sri lanka

Cel puţin 15 persoane, printre care şase copii, au murit în cursul unui asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti,în noaptea de vineri spre sâmbătă, a comunicat poliţia, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Criza economică ia amploare în Venezuela: Nicolas Maduro DUBLEAZĂ salariul minim din cauza hiperinflației

În timp ce militari şi poliţişti încercau să intre în ceea ce, potrivit informaţiilor lor, era o ascunzătoare a organizaţiei Stat Islamic (SI), la Kalmunai, în estul ţării, trei bărbaţi s-au detonat, omorând trei femei şi şase copii. 

'Alţi trei bărbaţi' au fost găsiţi morţi în afara casei, fiind vorba, probabil, tot despre kamikaze, a explicat poliţia. 

Asaltul a fost dat după un schimb de focuri care a durat mai mult de o oră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Sumith Atapattu. 

Poliţia şi armata au comunicat că un civil a murit în acest schimb de focuri. 

Vineri, poliţia a anunţat că a confiscat 150 batoane de dinamită şi un drapel al SI, în cursul unei percheziţii într-un oraş din apropiere, Sammanthurai. Potrivit anchetatorilor, în acelaşi loc ar fi fost înregistrat mesajul video de revendicare a atentatelor din ziua Paştelui catolic, soldate cu 253 de morţi. 

Autorităţile au anunţat vineri că şeful grupului de atentatori, Zahran Hashim, căutat pretutindeni de cinci zile, a murit într-unul din atacurile sinucigaşe. 

'Avem acum informaţii conform cărora în Sri Lanka există în jur de 140 de persoane cu legături cu SI, putem şi le vom elimina pe toate foarte rapid', a declarat preşedintele Maithripala Sirisena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.