Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă vânătoarea după puciul eşuat din Turcia: Doi şefi ai partidului prokurd au fost arestaţi

pkk

Cei doi copreşedinţi ai Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), principala formaţiune prokurdă din Turcia, au fost plasaţi vineri în arest preventiv, în cadrul unei anchete 'antiteroriste' legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit agenţiei de presă Anadolu, preluată de AFP. Un tribunal din oraşul Diyarbakir, cu majoritate kurdă, a decis plasarea în detenţie preventivă a lui Selahattin Demirtas şi a dnei Figen Yüksekdag, copreşedinţi ai HDP, precum şi a altor trei deputaţi ai formaţiunii, indică Anadolu.

În jur de 12 deputaţi ai HDP au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri, o măsură ce a fost puternic criticată de Uniunea Europeană. Conform posturilor de televiziune CNN-Türk şi NTV, doi dintre ei au fost puşi în libertate sub control judiciar. Aceste arestări, ordonate de Parchetul din Diyarbakir (sud-est), constituie o acţiune fără precedent împotriva HDP, partid care se opune ferm preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Cu 59 de deputaţi, HDP este a treia forţă parlamentară a ţării. Cei doi lideri ai HDP sunt personalităţile kurde cele mai cunoscute care au fost arestate după puciul eşuat din luna iulie, în urma căruia în Turcia au fost lansate ample epurări.

În luna mai, parlamentul de la Ankara a votat pentru ridicarea imunităţii deputaţilor vizaţi de urmăriri în justiţie, o măsură contestată vehement de deputaţii HDP, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.