Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continută luptele pe viață și pe moarte: tensiuni majore la Tel Aviv, oraș frecventat și de români; 15 morţi în teritoriul palestinian

tel aviv

Bilanţul bombardamentelor israeliene a ajuns la 15 morţi în teritoriul palestinian, iar sute de rachete au fost lansate spre teritoriul israelian, 21 de persoane fiind spitalizate, informează cotidianul The Times of Israel, relatează Mediafax.

În ultimele 24 de ore, gruparea Jihadul Islamic a lansat aproximativ 400 de rachete şi obuze de mortieră spre teritoriul israelian. Sâmbătă după-amiază, patru rachete au ajuns în zona oraşului Tel Aviv, dar au fost interceptate.

Serviciul de intervenţii medicale Magen David Adom a anunţat că 21 de persoane au fost spitalizate în Israel. Două persoane au fost rănite de fragmente de rachete, 13 s-au accidentat în timp ce fugeau spre adăposturile antiaeriene, iar şase au fost în stare de şoc. Numeroase alte persoane sunt în stare de şoc ori s-au accidentat în timp ce fugeau spre adăposturi, dar nu au necesitat spitalizare. Rachetele au fost lansate spre oraşele Ashdod, Sderot, Ashkelon, Holon şi Yavne, precum şi spre comunităţile Bat Yam şi Rishon Lezion, suburbii ale oraşului Tel Aviv.

În Fâşia Gaza, bilanţul operaţiunilor militare israeliene a ajuns la 15 morţi, iar alte 125 de persoane au fost rănite. Printre victime se numără un copil în vârstă de cinci ani. Alte peste 80 de persoane au fost rănite. În operaţiuni a fost asasinat un lider al filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari.

Generalul Aviv Kohavi, şeful Statului Major al armatei israeliene, a anunţat că operaţiunile militare se vor concentra pe poziţiile grupului fundamentalist Jihadului Islamic din Fâşia Gaza, dar şi din Cisiordania. "Unul dintre obiective este să împiedicăm orice atac, iar altul să afectăm structural organizaţia Jihadul Islamic, aici, în Iudeea şi Samaria şi în toate sectoarele", a afirmat Kohavi.

Context

Israelul a declanşat vineri bombardamentele asupra Fâşiei Gaza pe fondul riscurilor producerii unor atacuri ale grupurilor islamiste palestiniene ca reacţie la arestarea unui lider al organizaţiei Jihadul Islamic, Bassam al-Saadi, într-o operaţiune desfăşurată în Jenin, Cisiordania.

Foto: carater ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.