Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contră VIOLENTĂ în Universitatea Babeș-Bolyai, după poziția ULUITOARE față de o lege: 'Studiile zise de gen sunt o impostură intelectuală'

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se declară „stupefiată” de votul din Senat de modificare a Legii Educației prin care se interzic activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen.

Însă, comunicatul conducerii UBB nu este împărtășit și de unul dintre cei mai cunoscuți profesori ai unității academice clujene. Adrian Papahagi spune că ”studiile zise de gen sunt o impostură intelectuală” și le atrage atenția șefilor săi că sunt ipocriți, pentru că ”funcționează pe banii statului”.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

”Studiile zise de gen sunt o impostură intelectuală, care a înlocuit materii serioase în universități. Ideologia de gen e sexo-marxism, resentiment, perversitate și reducerea sau instrumentarea ideologică a studiilor umaniste: am obosit să explic asta.

Nu sunt pentru interdicții, nu consider că există studii tabu, iar universitățile n-au decât să se autodistrugă și să devină școli de activiști ai ideologiei stângiste, dacă asta vor. Câtă vreme funcționează pe banii statului, e totuși cam ipocrit să se plângă că statul reglementează diverse chestii.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

De pildă, nu sunt permise discipline care ar studia teze rasiste (superioritatea intelectuală a membrilor unei rase sau a alteia, de pildă). La fel, se pot interzice conținuturi considerate nocive care, dincolo de orice adevăr științific, le explică tinerilor că, dacă așa vor, bărbații sunt femei sau te miri ce altceva.

De asemenea, statul reglementează materii și aprobă linii de studiu. Când ai redus latina la o oră pe săptămână în clasa a VIII-a, ai decis practic dispariția latinei din învățământul secundar, cu repercusiuni în cel universitar.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Școala nu e independentă de nimic (socialiștii ar trebui să fie primii care să știe asta, că tot ne predică ei dominația socialului), ci e teren perpetuu de luptă politică și intelectuală (sau ideologică, în termenii stângii).

Acum: eu aș vrea numai școli private, libere să predea ce doresc, fără nicio reglementare statală, ale căror diplome să valoreze exact atât cât valorează tinerii care le posedă.

Citește și: Oficial! Zborurile către aceste țări sunt interzise până pe 17 iulie

Mi-ar plăcea mult să predau într-un colegiu mic și selectiv, axat pe studiul marilor cărți, dar el nu există în România, fiindcă nu avem o clasă de mijloc suficient de bogată și de rafinată ca să susțină așa ceva.

Cum însă predau într-o mare universitate, îmi văd de treaba mea: filologia medievală și studiul câtorva mari autori din secolele VI-XVII.

Nu îmi mai fac mari iluzii privind mersul lumii: mențin doar aprinsă candela vechiului tip de erudiție, în caz că mai vrea cineva să-și ia lumina de aici.”, este de părere Adrian Papahagi.

Citește și: Oficial! Ultimă oră! Pensiile speciale au fost tăiate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.