Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraatacul lui Maduro după lovitura de stat - Curtea Supremă de Justiție, ANCHETĂ împotriva 'președintelui interimar'

Euronews
juan guaido

Curtea Supremă de Justiție din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziției și președinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească țara și i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigației, relatează BBC, conform Mediafax.

Curtea Supremă a deschis o anchetă preliminară în ceea ce îl privește pe Juan Guaido la cererea procurorului general Tarek Saab. Președintele interimar este acuzat că a ajutat alte țări să intervină în problemele interne din Venezuela.

Având în vedere că este președintele Ansamblului Național din Venezuela, Juan Guaido beneficiază de imunitate, în afara cazului în care investigația este ordonată de Curtea Supremă. Deschiderea anchetei a fost posibilă deoarece cei 32 de membri ai Curții îi sunt loiali președintelui Nicolas Maduro.

Se anunță ZILE NEGRE în PSD: Odată cu plecarea lui Tudose, PSD devine 100% un partid de interior. Nu poți să mai scoți liderii pe afară, că îi fluieră lumea

Președintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar.

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în urma protestelor recente din Venezuela, 26 dintre acestea fiind împușcate de către forțele pro-guvernamentale, a declarat marți purtătorul de cuvânt ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.