Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraatacul PNL la OUG pe legile justiției - Parlamentul, somat să sesizeze Comisia de la Veneția. Anunțul lui Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

PNL va solicita săptămâna viitoare Birourilor Permanente ale Parlamentului să sesizeze Comisia de la Veneția pentru a cere asistență în elaborarea formei finale a legilor justiției, modificate prin ordonanțe de urgență, a anunțat duminică, președintele PNL Ludovic Orban.

„Florin Iordache l-a dezbaterea în plenul Comsiiei de la Veneția a solicitat nu numai un punct de vedere pe OUG 90 și 92, dar a solicitat inclusiv asistența Comisiei de la Veneția în elaborarea celor trei legi ale justiției, Codului penal și Codului de procedură penală. Răspunsul Comisiei de la Veneția a fost că ei sunt disponibili și vor să coopereze cu autoritățile din România, numai că nu poate să îi sesizeze Toader. Ca să se pronunțe pe ordonanțe au nevoie de sesizări din partea autorităților românie, fie din partea Guvenrului, fie din partea Parlamentului. Lucrurile sunt simple. Ăsta e un alt demers pe care îl demarăm săptămâna viitoare. O să solicităm Birourilor Permanente ale Camerelor să solicite pe de o parte asistența experților Comisiei de la Veneția în elaborarea formei finale la modificărilor la legile justiției și la coduri și al doilea capăt de cerere va fi acela de a sesiza Comisia de la Veneția să se pronunțe la reuniunea plenară din decembrie asupra OUG 90 și OUG 92”, a declarat Ludovic Orban, la Brașov, conform Mediafax.

INCREDIBIL - Cutremurul care a lovit România a fost anticipat din august pe Facebook

Liderul PNL a precizat că, în răspunsul scrisorii de informare privind legile justiției trimisă de liberali, secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert a transmis că oficialii europeni sunt dispuși să acorde asistență pentru elaborarea formei finale a legilor justiției, însă aceștia trebuie mai întâi sesizați de către Parlament sau Guvern.

Comisia de la Veneţia a exprimat preocupare, în avizul adoptat luna aceasta, privind proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România, subliniind că modificările afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal şi acţiunile anticorupţie.

Conform avizului adoptat vineri, Comisia de la Veneţia "exprimă preocupare că multe dintre proiectele de amendamente la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România afectează grav eficienţa sistemului judiciar penal în combaterea infracţiunilor de corupţie, a infracţiunilor violente şi a criminalităţii organizate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.