Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contrabanda e in floare în Suceava - Aproape 14.000 de pachete de țigări, confiscate

captura Youtube
tigari contrabanda

Zece colete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră din judeţul Suceava, contrabandiştii reuşind să scape pe teritoriul Ucrainei chiar dacă oamenii legii au tras două focuri de armă pentru prinderea lor, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a observat pe raza localităţii Lupcina mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interior.

"Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 10 colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 13.780 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 161.200 lei", precizează sursa citată.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări.

Totodată, poliţiştii de frontieră din Halmeu, judeţul Satu Mare, au descoperit aproape 3.000 de pachete de ţigări ascunse într-un spaţiu special amenajat în podeaua unui autoturism. La intrarea în ţară s-a prezentat un bărbat de 60 de ani, cetăţean român, iar la un control amănunţit poliţiştii au descoperit 2.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 13.200 lei. Ţigările au fost confiscate de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat, deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către autorităţile vamale cu amendă în valoare de 10.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.