Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contracepţia gratuită a fost extinsă pentru tinerele cu vârste sub 15 ani din Franța

contracep

Costurile legate de contracepţia tinerelor cu vârste sub 15 ani vor fi de acum achitate în procent de 100% de asigurările medicale din Franţa, potrivit unui decret publicat joi în Monitorul Oficial din această ţară, informează AFP.

Aceste minore nu vor mai trebui să plătească nimic pentru a fi consultate de medici şi de moaşe, pentru teste biologice, medicamente şi dispozitive contraceptive, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

Această gratuitate era deja acordată din 2013 tinerelor cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, în rândul cărora rata întreruperilor voluntare de sarcină a scăzut considerabil de atunci, trecând de la 9,5 la mie în 2012 la 6 la mie în 2018.

Pentru a justifica extinderea măsurii şi pentru tinerele cu vârste sub 15 ani, Guvernul francez a precizat la sfârşitul anului 2019 că "în fiecare an, aproape 1.000 de fete care au între 12 şi 14 ani rămân însărcinate în Franţa" şi că "dintre aceste sarcini, 770 se încheie printr-o întrerupere voluntară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.