Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma unui fost consilier prezidențial, abia înființată, oferă expertiză de peste 25.000 de euro la Administrația Școlilor Sector 6

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Societatea, înființată recent, a unei foste consiliere a lui Klaus Iohannis în primul mandat al acestuia la Cotroceni, și a soțului său, colonel MApN în rezervă, a câștigat un contract în valoare de 123.760 de lei (25.074,46 de euro) cu Administrația Școlilor Sector 6 căreia îi oferă „consultanță pentru achiziții publice”. Atribuirea contractului, parafată în sistemul electronic de achiziții publice în doar două ore, este cel puțin suspectă din mai multe motive: lipsa de portofoliu a firmei și cea de experiență în domeniul achizițiilor publice a acționarilor, dar și încrengătura de relații și cumetrii a acestora din urmă, care duc de la proaspătul șef al Administrației Școlilor Sector 6 până la viceprimarul Alexandru Valeriu Gâdiuță, anunță sursazilei.ro.

Potrivit mediaflux.ro, care publică și un extras din SICAP, pe 19 octombrie, la scurt timp după numirea în funcția de director al Administrației Școlilor Sector 6 a lui Mihail Dragoș Badea, societății Cosada Expert Consulting SRL, deținută de Alexandra Toader (consilier prezidențial, reprezentantul președintelui României în CNSAS, președinte executiv al IICCMER) și de soțul acesteia Cosmin Răducu Marinescu (colonel în rezervă) îi este atrbuit contractul de „consultanță pentru achiziții publice”.

Contractul este parafat pe SICAP în doar două ore, deși firma fusese înființată cu numai 9 luni în urmă și mai avea în portofoliu, potrivit datelor de pe platforma electronică de achiziții publice, un singur client: Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” Covasna.

„Pe data de 19 octombrie 2022, la ora 09.31, Administrația Școlilor Sector 6 anunță pe SiCAP că are nevoie urgentă de consultanță pentru achiziții publice, în valoare de 123.760 de lei (25.074,46 de euro).

La ora 11.26, Cosada Expert Consulting SRl, o firmă în vârstă de nici 9 luni, face o ofertă de consultanță pentru achiziții publice, iar la ora 11.28 Administrația Școlilor Sector 6 bate palma electronic cu firma soților Cosmin Răducu Marinescu și Alexandra Toader”, subliniază jurnaliștii mediaflux.ro.

Dincolo de acest contract, legăturile celor doi soți, acționari ai societății, cu Primăria Sectorului 6 merg până la viceprimarul sectorului 6, Alexandru Valeriu Gâdiuță, cel cu sprinjinul căruia a fost numit în funcție și actualul șef al Administrației Școlilor Sector 6, potrivit dezvăluirilor mediaflux.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.